Elektrik sayacı kontrolörü olarak çalıştıkları taşeron firmayı ücretlerinin eksik ödendiği gerekçesiyle Adana Valiliği'ne şikayet ettikleri ve Enerji-Sen'e üye oldukları için işten atıldıklarını öne süren 48 kişi, merkez Seyhan İlçesi'ndeki TEDAŞ Demirköprü Şubesi önünde toplanarak Sular Caddesi üzerinden Adana Valiliği'ne kadar yaklaşık 2 kilometre boyunca yürüdü. KESK ve DİSK'e bağlı sendika temsilcilerinin de destek verdiği yürüyüşte, 'Atılan işçiler geri alınsın', 'Zafer direnen emekçinin olacak', 'İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız' ve 'Biz haklıyız, biz kazanacağız' şeklinde sloganlar atıldı.

ÇOCUKLARIYLA GELDİLER

Anne ve babalarının yanında, kucağında ve boynunda yürüyüşe katılan çocuklar da, 'Babam neden işe gitmiyor?' yazılı dövizleri taşıdı. Adana Valiliği binasına yaklaşık 150 metre kala polisler, binaya yürümek isteyen grubun önüne kesti. Yürüyüşün sonlandırılmasını isteyen polislerle grup arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Yapılan görüşmelerin ardından grubun Adana Valiliği bahçesinin yan tarafında açıklama yapmasına izin verildi.

Burada grup adına konuşma yapan Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, "Arkadaşlarımız haklarını istedikleri ve anayasal bir hak olan sendika hakkını kullandıkları için işten atıldılar. Biz arkadaşlarımızın işe geri alınmalarını istiyoruz. Arkadaşlarımız işe dönene dek eylemlerimiz sürecek" dedi.

Açıklamanın ardından eylemciler adına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile görüşmek isteyen 3 kişiye daha sonra görüşmek üzere randevu verildi.