ADLİYE KAPILARINI GAZETECİLERE AÇTI


Ergenekon, Balyoz ve Şike gibi Türkiye'nin gündemine damgasını vuran birçok soruşturma ile davaya ev sahipliği yapan Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi ilk kez basın mensuplarına kapılarını açtı. Yaklaşık 50 gazeteci ilk olarak Hrant Dink, Poyrazköy, Susurluk, El Kaide, Pınar Selek ve birçok terör ve çete davasının görüldüğü duruşma salonuna alındı.


ZEKERİYA ÖZ’ÜN ODASI GÖRÜNTÜLENDİ


Gazeteciler daha sonra Ergenekon soruşturmasının başlatıldığı 5. kata çıkarıldı. Ergenekon soruşturmasını başlatan isim olarak bilinen Savcı Zekeriya Öz’ün odası basın mensuplarına açıldı. Öz’ün tayinin ardından odaya önce Cihan Kansız daha sonra da MİT’çileri ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya yerleşmişti. Gazeteciler, Savcı Cihan Kansız’a ifade veren 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un uzun süre kaldığı odayı görüntüledi.


MEHMET BERK’İN ODASI GÖRÜNTÜLENDİ


Gazeteciler ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın sorgulandığı Savcı Mehmet Berk’in odasına geçti. Burada da bir süre görüntü çeken gazeteciler adliyeye gelen birçok askerin sorgu aralarında çıktığı terası da çekti. Adliyede Başsavcı Vekili Fikret Seçen’in makamı da görüntülenebildi. Bu odada Başsavcı Vekili’nin Turan Çolakkadı olduğu dönemde Özden Örnek, Sabih Kanadoğlu ve Hasan Iğsız gibi isimler ifade vermişti.