Geçtiğimiz günlerde Eskihisar'dan yüklediği TIR'larla denize açılması 'Korsan R-Ro' tartışmalarına neden olan İstanbullines Denizcilik Yatırım A.Ş.'nin Genel Müdürü Bülent Şafak, bazı Ak parti milletvekilleri ve dernek yöneticileriyle Tavşanlı Beldesi'nde oluşturulan iskelede toplantı yaptı. Bülent Şafak, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından hat iznini almalarının ardından 'Selimiye', 'Bahariye' ve 'Muradiye' adlı gemilerle seferlere başlayacaklarını ve yolculara yat konforunda seyahat imkanı sağlayacaklarını söyledi.

Bu hatta çalışacak gemi sayısını 3'ten kısa zaman sonra 5'e çıkaracaklarını söyleyen Şafak, "Artık Eskihisar- Topçular arasında kuyruk tarihe karışacak. Bizim taşıma yapmak için devreye girmemiz ile birlikte İDO da yeni gemiler alacağını duyurdu ve hizmet kalitesini arttırma telaşına düştü. Bu hatta konforu ve hızı konuşturacağız. Bu hizmet kalitesinin iyileştirilmesine yönelik rekabeti fiyat rekabeti izleyecek. Vatandaşımız bu rekabetten karlı çıkacak" dedi.

Bülent Şafak, Mudanya- Sarayburnu, Mudanya- Ambarlı, Bandırma- Marmara Ereğlisi arasında da seferler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.