Haber ve fotoğraflar: Fulya OMAÇ / İstanbul

 En büyük etkiyi bugün oluşturan kar yağışı bazı bölgelerde tipi şeklinde görülürken bazı bölgelerde de aralıklı devam ediyor. Kentte birçok bölgede bahçelerde, parklarda, ağaçlık alanlarda çatılarda ve yol kenarlarında oluşan beyaz örtü güzel görüntülere sahne oldu. Kar yağışının ilk günü Sevgililer Günü’ne denk gelince birçok çift günün konseptine özel kalp figürlü kardan adam yaptı.

Çocuklar ise Eskimolar’ın kar ve buz kullanılarak oluşturdukları İglo veya İglu olarak adlandırılan kar evi yaptılar.

Alışık olunan kardan adam şekli harici aralarında kanguru şeklinde figürün de olduğu çeşitli kardan adam modelleri sitelerin bahçelerini süsledi. İstanbul’u beyaza bürüyen kar, özellikle çocuklarda coşkuyla karşılanıp, onlar için bir eğlence oldu. Beraberinde soğuğu da getiren kar, sokak hayvanları ve kuşları olumsuz etkiledi.

KAR KALINLIĞI 45 CM’E KADAR ÇIKTI

İstanbul’u beyaza bürüyen ve dört gündür etkili olan kar yağışı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumu tahmin raporlarına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre il genelinde bugün (Çarşamba) akşam saatlerine kadar devam edecek.

Yarından itibaren sıcaklığın artışıyla birlikte kar yerini hafta sonuna kadar yağmurlu havaya bırakacak. Cumartesi ve Pazar günleri havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları 45 santimetreye kadar çıkan kentte, İstanbul Valiliği, kar nedeniyle ulaşımda oluşabilecek aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli, tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Kar Anadolu Yakası'nda Kadıköy, Maltepe, Kartal, Üsküdar, Sancaktepe ve Sultanbeyli' de etkili şekilde devam ediyor. Avrupa Yakası'nda da Beşiktaş, Beyoğlu, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçeleri olmak üzere birçok bölgede kar yağışı aralıklı sürüyor. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.