Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 ildeki 52 okulda başlatılan Fatih Projesi İstanbul'da da 18 okulda uygulanıyor. Bu okullardan biri ise, Özel Eseyan Ermeni Lisesi. Özel Eseyan Ermeni Lisesi'ni ziyaret eden Vali Mutlu ve beraberindeki heyet öğrenciler ve öğretmenler tarafından çiçeklerle karşılandı. Vali Mutlu öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Okulda öğrencilerle de biraraya gelen Vali Mutlu, tek tek sınıfları dolaşarak elektronik tahta ve tablet bilgisayarlarla yapılan dersleri gözlemledi. 9 - A sınıfına girerek, öğrencilere 'Günaydın' diyen Vali Mutlu daha sonra bir öğrencinin yanına oturarak dersi gözlemledi. Derslerin daha keyifle işlenip işlenmediğini soran Vali Mutlu, öğrencilerden 'Evet' cevabı aldı.


" EYLÜL'DE 9. SINIFLARIN TAMAMINDA TABLET BİLGİSAYAR OLACAK "


Mutlu, Fatih projesi kapsamındaki okullara bir müjde de verdi. Mutlu, "İstanbul'da 9. sınıflardaki bütün öğrenciler bu yılın Eylül ayına kadar tabletlerini alacaklar. Dolayısıyla İstanbul'da 9. sınıflarda ne kadar arkadaşınız varsa, tamamı bu yıl tabletlerine kavuşmuş olacaklar. Eylül'de okullar açıldığında 9. sınıfların tamamında tabletler olacak. Şu ana kadar bin 39 kişiye tabletlerini dağıttık. Siz de onlardan birisiniz. Yani o bin 39 kişinin 44'ü bu okulda" dedi.


Vali Mutlu öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra onlarla birlikte Fizik dersi dinledi. 9 - B sınıfına da giden Vali Mutlu burada da tablet bilgisayarla işlenen Matematik dersinde öğrencilerle sohbet etti.


FATİH PROJESİ


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 ildeki 52 okulda başlatılan Fatih Projesi İstanbul'da da 18 okulda uygulanıyor. İstanbul'da ise bu proje için 8 okul pilot okul olarak seçildi. Yüksek hızlı ve güvenli internet yapısı kurularak hayata geçirilen projede her öğretmen ve öğrenciye bir tablet bilgisayar verildi. Proje kapsamındaki okulların sınıflarına etkileşimli tahtalar kuruldu. Fatih Projesi İstanbul'daki sekiz okulun 9. sınıflarında uygulanmaya devam ediyor.