İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’nin ana giriş kapısı önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, üzerinde “Teröre hoşgörü vatansevere zulüm” sloganının yazılı olduğu pankartı giriş kapısının demir parmaklıklarına astı. Topluluk, “Kahrolsun PKK inadına Türkçüyüz”, “Bozkurtlar ulusun, Tanrı Türk’ü korusun”, “Devlet yoksa biz buradayız”, “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz”, “Rektör uyuma bayrağına sahip çık” ve “Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir” sloganları attı.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Aykut Vural, iki gün önce Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu önünde yaşanan olayda arkadaşları Ahmet Taşkın’ın eli baltalı teröristlerce yaralandığını belirterek, şunları söyledi:


“Bölücü terör örgütü PKK’nın üniversitemizde ülkücü kardeşlerimizi hedef alan hain saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırılar ülkenin birlik ve beraberliğini bozma amacı taşıyor. AKP’nin yarattığı ihanet ortaklığının mihmandarı olan BDP militanları açılım politikalarıyla ortaya çıkan kaos ve anarşi ortamını kahpece kullanmaktadır. Bu ihanet ortaklığı milletimizin sabrını zorlamaktadır. Terörün mihmandarı olan AKP şehitlerimizin kanı kurumadan bebek katili Abdullah Öcalan ile ihanet pazarlığına soyunurken, BDP militanları PKK terör örgütünün talimatlarıyla vatan evlatlarını hedef alan hain saldırılarını sahneye koymaktadırlar.”

TERÖR KANDİLDEN ÜNİVERSİTELERE UZANIYOR

Terörün siyasallaştığını hayatın her alanında kendisini hissettirdiğini anlatan Aykut Vural, “Bu terör Kandil’den üniversitelere uzanarak Türk gençlerini tehdit eder hale gelmiştir. Öğrenci sendikaları, sözde kulüpleri ve etkinlik grupları adı altında biraraya gelen bölücü terör mensupları bir ihanet şebekesi gibi faaliyet göstermektedirler” diye konuştu. Üniversite yönetimini eleştiren Aykut Vural, sözlerine şöyle devam etti:

“Üniversite yönetiminde koltuk işgal ederek kasasından ve masasından başka tasası olmayan ilgili makamlara, öğrenci bile olmayan KCK militanlarının üniversite koridorlarında ne iş yapmakta olduklarını, burada nasıl ve ne şekilde faaliyet göstermekte olduklarını sorarız. Sayın rektör, KCK militanlarıyla müzakere masasına oturup, fakülte koridorlarında rahatça faaliyet gösterebilmek için işbirliği mi yapmıştır?”

Topluluk açıklamanın ardından ana giriş kapısından Vezneciler’deki Fen Fakültesi’ne doğru yürümeye başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip topluluğu takip etti. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, Vezneciler Meydanı’nda ve Fen Fakültesi’nin girişinde güvenlik şeridi oluşturdu. Emniyet yetkilileri ile yürüyüşü sonlandıracakları konusunda anlaşan grup,  fakülte binasının önünde ülkücü yemini etti ve daha sonra olaysız dağıldı.

“GÖKKUBBEYİ BAŞLARINA YIKARIZ”

Destek için toplulukla beraber Vezneciler’e kadar yürüyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Levent Temiz, İstanbul Üniversitesi’nde okuduğunu vurgulayarak  “Bir ülkücü kanı daha akarsa gökkubbeyi onların başına yıkarız. Buradaki ülküdaşlarımın yanında olmak için geldim. Lafla milliyetçilik olmaz” dedi.

(BB) FOTOĞRAFLI