MEHTER TAKIMINDAN SULTANAHMET'E YÜRÜYÜŞ


Türbe çıkışı açıklama yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Ecdadımızı büyük bir minnetle rahmetle anıyoruz ve bize dünyanın en güzel şehrini emanet eden ecdadımıza layık olmaya gayret ediyoruz. Dünyanın en güzel şehrine sahibiz. İki kıtanın üzerinde kurulmuş böylesine müstesna bir şehrin hemşehrisi olmak hepimize gurur ve onur veriyor. Bize bu gururu yaşatan ceddimize sonsuz rahmetler diliyoruz. Bugün de bu vesileyle büyük Fatihimiz'in huzurunda İstanbul'un fethi öncesinde dualarda bulunduk ve kendilerine layık olmak üzere huzurlarında dua ettik" diye konuştu.


Kadir Topbaş da, İstanbul'un sadece Türkiye'ye değil, dünyaya karşı sorumlu bir şehir olduğunu belirterek, bu şehrin güzelliklerinin bütün dünyayı büyülediğini ve böyle bir şehrin güzelliklerini yaşatmanın herkesin görevi olduğunu dile getirdi. Bu akşam Haliç'te yapılacak fetih kutlamalarını da hatırlatan Topbaş, vatandaşları kutlamalara davet etti.


Kutlamalar çerçevesinde ikinci durak Beyazıt oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Beyazıt'tan Sultanahmet Meydanı'na "Fetih Yürüyüşü" gerçekleştirerek, burada mini bir konser verdi. Mehteran Takımı'nın Sultanahmet Meydanı'ndaki konserine vatandaşlar kadar yabancı turistlerin de ilgisi yoğun oldu.


DG-TY (MK) (FOTOĞRAF)