10 BİN ERGUVAN FİDANI DAĞITILDI


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu erguvan fidanı dağıtımı öncesi bir konuşma yaptı. Bakan Eroğlu, 'İstanbul Boğazı Erguvanla Buluşuyor ' eylem planının hayata geçirdiklerini belirterek,  "İstanbul'u ağaçlandırmak için kolları sıvadık. Yani şu ana kadar aşağı yukarı 15 milyon tane fidanı toprakla buluşturduk" dedi. Eroğlu, şunları söyledi:


"Geçen sene Mart ayında bugünlerde New York'tan bağlantı yaparak, İstanbul'daki ağaçlandırma seferberliğini başlattık. '1 milyon 2011 tane fidan dikeceğiz' diye söz verdik. Geçen sene burada 1 milyon 350 bin tane fidan dikildi. ABD'yi geçtik böylece. Neticede bu sene İstanbul'da Erguvan yılı ilan ettik. Eskiden boğazın iki yakasında erguvanlar açar ve İstanbul'da muhteşem bir güzellik verirdi. Bu sene Orman Genel Müdürlüğüne bir e - postayla dedim ki ' Bu yıl Erguvan yılı ilan edile. İstanbul'a yıl sonuna kadar 100 bin fidan dikile' diye talimat verdim. Geçen hafta Üsküdar'da başladık. Orada 5 bin demiştik ama 7 bin 500 adet erguvan fidanı dağıtıldı. Bugün de burada bu güzel ilçede 10 bin tane erguvan fidanı vatandaşlarımıza dağıtılacak. "


" 23 MİLYON DEKARLIK BİR ARAZİYİ AĞAÇLANDIRIYORUZ "


Bakan Eroğlu Türkiye'nin dört bir yanında ağaçlandırma çalışmalarına devam ettiklerini kaydederek, "Biz şu anda Trakya büyüklüğünde, neredeyse Belçika'ya yakın bir alanı Türkiye'de ağaçlandırıyoruz. 2 milyon 300 bin hektarlık bir alan. Yani 23 milyon dekarlık bir araziyi ağaçlandırıyoruz " dedi. Eroğlu " Hedefimiz şu, İstanbul dünyanın incisi. İstanbul'u çiçek gibi yapacağız. Bunu yapacak güç de var. Başbakanımızın bu konuda talimatı da var " diye konuştu.


Eroğlu, " Bu yıl sonunda Eylül - Ekim ayında ise, İstanbul'da ıhlamur eylem planını gerçekleştireceğiz " dedi.


ÖNCE ERGUVAN FİDANI DAĞITTI; SONRA DİKTİ


Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu vatandaşlara önce erguvan fidanı dağıttı. Ardından da bir erguvan fidanı alarak Eyüp Sultan Meydanı'na dikti. Bakan Eroğlu fidanı dikerken, " Eyüp Sultan Meydanı'na fidan dikmek kadar büyük bir mutluluk olamaz " dedi. Eroğlu, daha sonra Eyüp Belediyesi'nin kullanacağı 30 temizlik aracının hizmete alım törenine katıldı. Bir temizlik aracını kullanan Eroğlu, törene katılanlarla fotoğraf çektirdi.


PÇK-AY (MK) (FOTOĞRAF)