İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, sinema oyuncusu Türkan Şoray'ı Saraçhane'deki makamında kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Topbaş ve Şoray gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şoray, kendi adını taşıyan 50. Yıl Türkan Şoray İlköğretim Okulu'nda düzenlenecek 'Sinema Günleri' etkinliği hakkında Başkan Topbaş'a bilgi verdiğini ve kendisini bu etkinliğe davet ettiğini söyledi. Okul Müdüresiyle birlikte Topbaş'ı ziyaret eden Şoray, "Başkanımızın bize vakit ayırması bizi çok mutlu etti. Okulumuzla ilgili bazı görüşmeler oldu. Yakın ilgi gösterdiler, mutlu ayrılacağız" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'Okullar Hayat Bulsun' projesinin ilk olarak Sarıyer'deki 50. Yıl Türkan Şoray İlköğretim Okulu'nda başlayacağını belirten İBB Başkanı Topbaş, "Yeniden okullar halkla buluşuyor. Her okul kendine göre bir program hazırladı. Türkan hanımın okuluna sinema günleri etkinliği yakışırdı. O yapılacak. Onun davetini yaptılar" dedi.


TÜRKAN ŞORAY'IN EVİ DEPREME DAYANIKLI MI?


Gazetecilerin kent gündemine ilişkin sorularıyla karşılaşan Türkan Şoray zor anlar yaşadı. Kentsel dönüşümle ilgili görüşleri sorulan Şoray, "İstanbul için ne kadar güzel faaliyetlerde bulunulduğunu yakından takip ediyorum. Güzel İstanbulumuza gerekli" dedi. Bu sırada söze giren İBB Başkanı Topbaş, kentsel dönüşümün yapıların deprem riskinden kurtulması için önemli olduğunu söyledi. Gazeteciler bu sefer de Türkan Şoray'a evinin depreme karşı güvenli olup olmadığı konusunda tespit yaptırıp yaptırmadığını sordu. Bir süre duraklayan Şoray, gülümseyerek "Baktıracağım" yanıtını verdi. Burada da devreye giren İBB Başkanı Topbaş, Türkan Şoray'ın evininin ünlü bir mimar arkadaşı tarafından yapıldığını belirterek, "Kaliteli bir iş yaptırdığına inanıyorum" dedi. Şoray bu sözler üzerine "Ama yine baktırmamız lazım değil mi?" diye sordu.


ŞORAY SİYASETE GÖZ KIRPTI


Topbaş ve Şoray gazetecilere yaptıkları açıklamanın ardından İBB binasını gezdi. Başkan Topbaş, Türkan Şoray'ı Belediye Meclis salonuna davet etti. İlk kez gördüğü Meclis salonunu çok beğenen ve şaşkınlığını gizleyemeyen Şoray burada gazetecilere poz verdi. Topbaş meclisin çalışma şekli konusunda Şoray'a bilgi verdi. Bir gazeteci Şoray'a siyasete girme konusunda ne düşündüğünü sordu. Şoray bu sorulara gülümseyerek karşılık verdi. Şoray, "İstanbul için bir görev verilirse belki yapabilirim" diye konuştu.


"ŞORAY TOPLU TAŞIMA KULLANIYORUM"


Topbaş'ın kapıya kadar eşlik ettiği Şoray, İBB binasının girişinde yer alan İstanbul silüetinin yer aldığı fotoğrafı çok beğendi. Fotoğrafı uzun uzun inceleyen Şoray, tarihi yarımadanın yer aldığı fotoğraftaki yapıların nereler olduğunu tahmin etti, Topbaş'la sohbet etti. Topbaş, Şoray'a belediyenin çalışmalarının anlatıldığı dergilerden hediye etti. Derginin kapağında yer alan Marmaray projesinin İstanbul için çok faydalı olacağını söyleyen Şoray, projenin ne zaman biteceğini sordu. Topbaş, 2016 yılında Marmaray'ın da devreye girmesiyle İstanbul'un trafik sorunundan büyük oranda kurtulacağını söyledi. Topbaş toplu taşımayla Marmaray'dan saatte 150 bin yolcunun taşınacağı bilgisini de verdi. Bir gazeteci Şoray'a İstanbul trafiğiyle ilgili düşüncesini, toplu taşıma araçlarını kullanıp kullanmadığını sordu. Şoray, yoğun trafik olduğu zamanlar toplu taşıma aracı kullandığını söyledi.