Fatih İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım, firma yetkilileri ile Ayasofya Müzesi önünde bir araya geldi. Burada yapılan teslim töreninden sonra çevreci olma özeliğine sahip olan hibrid teknolojisi ile donanımlı araçlar basın mensuplarına tanıtıldı.


“İLERDE SAYIRI ARTABİLİR"


Fatih İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, araçların yakıt tasarrufunda önemli oranda katkı sağlayacağını belirterek, “Hem yakıt tüketiminin az olması hem de çevreci olması itibariyle kullanışlı araçlar. Firma ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde 2 yıllık kullanım firma tarafından karşılanacak. Bu araçları kullanmaktan büyük keyif alacağız. Elektrikle çalıştığı için çok ciddi bir yakıt tasarrufu bekliyoruz. İleriki aşamada bu araçların sayısı artabilir" dedi.


YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR


Firma yetkilisi Selim Okutur ise “Bu araçların çevreci olmasının yanında yakıt tasarrufunda ne kadar önemli olduğunu göstermek istedik. Özellikle ekip aracı olarak kullanıldığında fark zaten anlaşılacaktır" diye konuştu.


50 KM’YE KADAR ELEKTİKLE GİDİYOR


Çevreci araçlar, 50 km’ye kadar elektrik enerjisi ile çalışıyor. 50 km hız aşılınca devreye benzinli motor giriyor. Aynı zamanda söz konusu otomobillerin 100 km’de 3,9 litre yakıt tüketiyor. Hibrid teknolojisi ile donanımlı araçların fiyatı ise yaklaşık 50 bin Euro. Son teknoloji araçlara basın mensuplarının da ilgisi büyük oldu.


İA (FOTOĞRAF)