Geçen yılın sonlarında göreve getirilen Müftü Yaran, ilçeleri ziyaret programı kapsamında Avcılar'a gelerek H. Ahmet Tükenmez Camii'nde cuma namazını kıldırdı, vaaz verdi. Vaazında isim vermeden '4+4+4' eğitim sistemine ilişkin görüşlere değinen Müftü Yaran, kişiliklerin 18 yaşına kadar şekillendiğini, bu yaştan sonra verilecek dini eğitimin yararı olmayacağını söyledi. Namazdan sonra yıktırılan ve depreme uygun yapımı sürdürülen Merkez Camii inşaatını yerinde inceleyen Avcılar Müftüsü Mehmet Aktoprak'tan bilgi alan Müftü Yaran, buradaki planda kadınlar için yer ayrılıp- ayrılmadığını sordu. Müftü Aktoprak, kadınlar için camide bölüm yaptırıldığını, bunun yanı sıra ibadet için bebekleri ile gelen kadınları da düşündüklerini söyledi. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, camilerin kadın ve genç kızlara açılmasına büyük önem verdiklerini belirterek, ibadet yerlerinin herkese açık hale getirilmesi doğrultusunda çalışma yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Bu çalışmamız, 'Reform' olarak algılanmamalı. Kadın ve genç hanım kardeşlerimiz bize haklı olarak camilerdeki o manevi, mistik havayı teneffüs etmek istediklerini iletiyor. Kadınların, camilerde erkeklerle yan yana veya arka arkaya birlikte namaz kılmalarını kast etmiyoruz. Her camide hanım kardeşlerimizin ibadetlerini rahat yerine getirmeleri için düzenleme yapılmalı. Camilerin hanım kardeşlerimize açılmasına bir reform değil, aksine olması gereken bir uygulama diye bakıyoruz. İbadet yerlerimiz sadece erkeklere hizmet vermemeli. Bunların yanı sıra engelli kardeşlerimiz de buralara gelerek ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeli."

Müftü Yaran, İstanbul'daki bütün camilerin olası deprem riskine karşı güçlendirilmesine de önem verdiklerini söyledri, Müftü Rahmi Yaran, önümüzdeki hafta 'Kutlu Doğum Haftası' ile Hz. Muhammed'in doğumunu kutlayacaklarını, bu yılki kutlamalarda 'Kardeşliğin' ön plana çıkarılacağını ekledi.



DHA(İD)