Saldırıda iki polisin hafif yaralandığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün konuyla açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi istikametinden gelerek, İl Özel İdaresi'nin önünden İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nin ana giriş nizamiye kapısına yürüyen bir bayan şahıs, uzun namlulu silah ile ateş açmış, kapıda ve çevrede görevli personel tarafından saldırgana silahla karşılık verilmiş, şahıs ölü olarak ele geçirilmiştir."

'Üzerinden tüfek, silah ve el bombası çıktı'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada çevrede bulunan bir kişinin sol ayak topuğundan yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada, öldürülen kişinin üzerinden bir adet uzun namlulu kalaşnikof otomatik tüfek, bir adet tabanca ile iki adet el bombası elde edildiği bildirildi. Saldırının ardından Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı.

Çapa, Fatih, Bayrampaşa ve Aksaray yönünden Emniyet Müdürlüğü'ne çıkan tüm yollar araç ve yaya girişine kapatıldı.

AA: Saldırgan Elif Sultan Kalsen

Anadolu Ajansı, polisin, öldürülen kişinin Elif Sultan Kalsen olduğunu tespit ettiğini bildirdi. 6 Ocak'ta Sultanahmet Meydanı'ndaki Turizm Şube Binası'na gerçekleştirilen canlı bomba saldırısını Kalsen'in yaptığı iddia edilmiş ancak daha sonra bu iddianın doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine taziye ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
"Ülkenin huzuruna, refahına kast edenler bu ülkede inşallah arzu ettikleri o tabloyu bulamayacaklar, ben buna inanıyorum. Bizim buna fırsat vermemiz lazım. Demek ki daha farklı tedbirler almamız lazım. Şunu bilmenizi istiyorum, bugün buradaki tablo, arkasından Vatan Caddesi'ndeki tablo, bizlere bir şeyler noktasında tabii ki çok daha hassas olmamızı gerektiriyor. Onun için de 'Efendim bunlar cübbeli, cübbeli aranmaz'... 'Bal gibi de aranır' diyeceğiz ve tedbirlerini alacağız"