İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün geçtiğimiz salı günü, suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Çıkar amaçlı Suç örgütü kurmak, yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, adam öldürmeye teşebbüs etmek, yağma, tehdit, darp, adam yaralama, hürriyetten alıkoyma, silahlı eylem girişimleri, yargı görevini yapanları etkilemeye teşebbüs’ gibi eylemleri gerçekleştiren şüpheli şahısların varlığı tespit edilmiştir" denildi. Açıklamada şebekenin, iş yeri kurşunlama, silahla adam yaralama, silahla adam öldürme için il dışından silah temin etme, silahlı eylem teşebbüsü, zorla alıkoyma, bir şahsın darp edilmesi, yalancı şahit ayarlama, yargı görevini yapanları engellemeye çalışma, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet girişimi gibi 22 farklı suça karıştığı belirtildi. 42 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada 1 kişinin emniyetten serbest bırakıldığı 1 kişinin ise yaşının küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildiği belirtildi. 40 kişi ise emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edildiği ifade edildi


OPERASYON ANLARI KAMERALARA YANSIDI


Şüphelilere yönelik düzenlenen operasyon polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Özel harekat polislerinin bir eve girmesi, polisin yaptığı aramalarda tabancaların bulunması, şüphelilerin gözaltına alınması ve çeşitli arama görüntülerinin yer aldığı kamera kayıtlarında polisin bir araçta yaptığı aramalar ve ele geçirilen silah ve malzemelerin de bulunması da yer alıyor.


TOKCAN HABERLERİ DE GÖRÜNTÜLERE YANSIDI


Polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden birinin 1996 yılında Avrasya Feribotu'nu kaçırdığı belirtilen Muhammet Emin Tokcan olduğu ifade edildi. Polis kamerası görüntülerine Tokcan’a ait olduğu iddia edilen bir adreste yapılan aramada “Feribotu havaya uçuracaktık" başlığı ile verilen bir haber de yansıdı.


30 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ


Polisin yaptığı operasyonda 1 mp 5 tüfek, 29 ruhsatsız tabanca, 7 av tüfeği, 1 ruhsatlı tabanca, 2 kuru sıkı tabanca, çok sayıda fişek, 10 kök hint keneviri, 1 kelepçe ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler emniyet müdürlüğünde sergilendi.