İstanbul Narkotik Polisi özellikle Batı Afrikalı uyuşturucu şebekelerinin Türkiye’yi güzergah olarak kullanması nedeniyle çalışmalarını yoğunlaştırdı. Polisin yaptığı teknik ve fiziki takipler neticesinde Nijerya uyruklu Michel O.E.’nin Lagos’tan Türkiye’ye uçakla geldiği tespit edildi. Michel O.E. Bakırköy’de bir evde gözaltına alındı. Michel O.E.’nin valizinde yapılan aramalarda, gizli bölmeleri saklanmış 1 kilo 710 gram kokain ele geçirildi.


Aynı günde gerçekleştirilen diğer 2 operasyonda ise polis, Bolivya’dan Birezilya’ya oradan da Türkiye’ye gelen ülkemizden de Mısır’a uyuşturucu götürmek isteyen 2 kuryeyi gözaltına alındı. Bakırköy’de gerçekleştirilen operasyonlarda, Nijeryalı uyuşturucu şebekelerine çalıştıkları belirtilen Brezilya uyruklu Monica R. ve Augusto C.G.R.’nin valizlerinin gizli bölmelerinde toplam 2 kilo 930 gram kokain ele geçirildi. Polis, 2 Brezilyalının da aynı şebekeye kuryelik ettiğinin tahmin edildiğini belirtti.


Operasyonlarda gözaltına alınan kuryelerin 3’ü de çıkarıldıkları Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde tutuklanırken, polisin arama anları ile şüphelilerin adliyeye sevk edilmeleri polis kameralarına yansıdı.