Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü'nde yapılan yol bakım çalışmalarının yaşattığı trafikteki sıkıntıları en aza indirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi'nin Merter binasında bir toplantı yaptı. Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Basın Danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ, İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, Ulaşım Daire Başkanı Yakup Demirhan, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz ile İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Şengün katıldı. Toplantıda İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürü Adil Karaismailoğlu, Zabıta Tedbir Müdürü İbrahim Köse ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer, Trafik Denetleme Şube Müdürü Yardımcıları Ali Özsoylar ve Alim Karakılıç da hazır bulundu.


"KRİZ MASASI"


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın Basın Danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ yazılı olarak yaptığı açıklamada;"Yol çalışmaları ve kazalar nedeniyle İstanbul trafiğinde yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için 'Kriz Masası' kurulacağını açıkladı. Merter'deki toplantıda oluşturulacak masayla ilgili çalışmaların başlatıldığını belirten A. Faruk Yanardağ, “Teknolojinin bütün imkanları kullanarak İstanbul trafiğini yönetecek masada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü koordinasyon içinde çalışacak" dedi.


"TV VE RADYO VE İNTERNET ARACILIĞIYLA VATANDAŞLARA ANLIK YOL DURUMU BİLGİSİ VERİLECEK"


Masanın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın önerisiyle belediyenin Merter binasındaki Trafik Kontrol Merkezi'nde hayata geçirileceğini belirten Yanardağ, “Tv ve radyo ve internet aracılığıyla vatandaşlara anlık yol durumu bilgisi verilecek. Trafiğin yoğun olduğu yada kaza meydana gelen bölgeler canlı kamera görüntüleriyle anında tespit edilerek İstanbullular alternatif güzergahlara yönlendirilecek" diye konuştu.


TOPBAŞ PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLAMA YAPACAK


Başkan Kadir Topbaş 16 Temmuz Pazartesi günü bu konudaki çalışmaları kamuoyu ile paylaşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü'nde yol bakım çalışmalarının başlamasının ardından denizde sefer ve hat sayısını arttırmış, tarihi Galata Köprüsü'nü de Hasköy-Balat arasında yeniden hizmete almıştı.


 


ET