İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan dün gece uçakla Antalya'ya, buradan da Alanya Şoförler Odası'na ait cenaze nakil aracıyla Alanya'ya getirilen Söylemez'in cenazesi, Oba Beldesi'ndeki evinin avlusunda bekletildi. Sabah yakınları tarafından alınan cenaze, Aşağı Oba Mezarlığı'na getirildi. Öğle namazı öncesindeki cenaze namazı, Alanya Müftülüğü'nde görevli vaiz Nazif Fethi Yalçınkaya tarafından kıldırıldı.

Cenaze namazına 19'uncu dönem DYP Antalya Milletvekili Hayri Doğan, CHP Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, bazı esnaf odası başkanları ile Söylemez'in çok sayıda akrabası, arkadaşı ve çalışanı katıldı.

Cenaze töreninde Mustafa Söylemez'in kardeşleri Kenan ve Burhan Söylemez ile yeğeni Kemal Söylemez, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Söylemez'in perişan haldeki eşi 40 yaşındaki Türkan, ilköğretim okulu 3'üncü sınıf öğrencisi kızı 9 yaşındaki İrem ile 1'inci sınıf öğrencisi oğlu 7 yaşındaki Şükrü Kemal, cenazeyi evlerinden uğurladı ve mezarlığa gelemedi. 

TEKNE KAYALIKLARA ÇARPTI

Merkezi Alanya'da bulunan Söylemezoğlu Meşrubat'ın sahibi Mustafa Söylemez, geçen salı günü Sawaroski Vodka'nın altın serisinin tanıtımı ve bayi toplatısına katılmak üzüre İstanbul'a gitmişti. Uçak korkusu olduğu için karayoluyla yolculuk yapan Söylemez, salı gecesi Sedef Adası'nda yapılan tanıtım toplatısına katılmış, daha sonra Ataköy Marina'ya dönmek üzere tekneyle adadan ayrılmıştı. Söylemez'in içinde bulunduğu tekne Büyükada Kurşunburnu Mevkii'nde kayalıklara çarparak alabora olmuş, kazada denize düşen Mustafa Söylemez boğulmuş, arkadaşı Ethem Karaoğlu, tekne kaptanı Alaattin Çağıral ve yardımcı kaptan Ali Aydın yaralı kurtarılmıştı.

Yakınları, Mustafa Söylemez'in uçak korkusu olmasına rağmen deniz korkusu olmadığını ve yüze bildiğini söyledi.



TE(SU/BT)