Özgür ALTUNCU - Özgür ARSLAN/İSTANBUL,  İSTANBUL'DA, 21 ülkeden terörle mücadele uzmanlarının katıldığı "Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Çalıştayı" İstanbul'da başladı. Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, "11 Eylül'den sonra terörizm İslam dini birlikte anılır olmuştur. 'İslamcı terörist' gibi kavramlar kimi zaman bilinmeden kullanılmıştır" dedi.


Fındıklı, çalıştayın ana konusu Batı'da İslami terör olarak adlandırılan radikal hareketlerle mücadele. Ev sahibi Emniyet Genel Müdürlüğü buna farklı bir isim önerisi sundu; Şiddete Varan Aşırıcılık. Polis Akademisi Başkanı Remzi Fındıklı , "11 Eylül'den yıllar önce de terör çok can aldı. Biz dahil birçok ülke acılar yaşadı. 11 Eylül'den sonra terörizm İslam dini birlikte anılır olmuştur. 'İslamcı terörist' gibi kavramlar kimi zaman bilinmeden kullanılmıştır. Manası barış, güven ve esenlik olan bir dinin, herhangi bir terör olayını tasvip etmesi asla düşünülemez. Bu durum sadece sadece İslam dinine ait değildir. Diğer dinleri de istismar eden gruplar vardır" dedi.


Çalıştayın moderatörlüğünü de yapan Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Özören ise, Usame Bin Ladin'le Norveç katliamı faili Anders Breivik arasında bir fark olmadığını göstermek istediklerini söyledi.


İstinye'deki Polis Moral Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen calıştay açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak gerçekleşti. Çalıştaya 21 ülkeden ve 12 Uluslararası Kuruluştan temsilciler ve uzmanlar katılıyor.


ÖA (MK) (FOTOĞRAF)