4 işçinin dün gece karayoluyla Çorum'a getirilen cenazeleri, bu sabah Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak evlerine götürüldü. Ardından da bekar olan Mustafa Bayrak'ın cenazesi Çeşmeören Köyü'nde cenaze namazından sonra aile kapristanlığında toprağa verildi. Tören'de Bayrak'ın köyde bekçilik yapan babası 50 yaşındaki Mehmet ve annesi 49 yaşındaki Hatice Bayrak'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. 22 yaşındaki İbrahim, 19 yaşındaki Aysel ve 5 yaşındaki Eda Bayrak da kardeşlerin ardından gözyaşı döktü. Mustafa Bayrak'ın, 5 ay önce askerden gelen ağabeyi 23 yaşındaki İbrahim Bayrak'ın evlenmesine yardımcı olmak için çalışmak üzere İstanbul'a gittiği belirtildi. Cenaze törenine Çorum Vali Yardımcısı Zülkarnin Öztürk ile yaklaşık 300 kişi katıldı.

'İSTANBUL OCAĞIMIZI SÖNDÜRDÜ'

4 çocuk babası Recep Cırıl, oğlu Adem Cırıl ve Ahmet Tiryaki için ise Buğabağı Köyü'nde tören düzenlendi. Hastaneden alınarak köye getirilen 3 tabutun üzerine Türk bayrakları örtüldü. Cenazeler evlerinin önüne gelince gözyaşı sel oldu. 52 yaşındaki Elmas Cırıl, hayatını kaybeden eşi ve oğlunun ardından "Yavrum İstanbul'a gittin. İstanbul seni de, babanı da arkadaşlarını da yuttu. İstanbul ocağımızı söndürdü. Daha yeni bayramda yanıma gelmiştim yavrum" diyerek ağıt yakıp gözyaşı döktü.

Bekar olan Ahmet Tiryaki'nin 14 yıl önce boşanan annesi 51 yaşındaki Atike Yıldırım ve 52 yaşındaki babası İbrahim Tiryaki ise oğularının ardından gözyaşı döktü. 15 yaşındaki Zafer Tiryaki üvey ağabeyinin ardından "Canım ağabeyim nasıl dayanacağız senin acına. Ne yapacağız biz şimdi" diyerek ağladı.

3 işçi için köy mezarlığının yanında bulunan boş bir alanda cenaze namazı kılındı. Daha sonra da işçilerin cenazeleri köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Buradaki cenaze törenine Çorum Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.



YÇ(MS/COŞ)