İSTANBUL,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiler doğrultusunda "kar" alarmına geçti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kar alarmıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şöyle denildi:


"Yapılan tahminlere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle, İstanbul'da yağışın akşam saatlerinden itibaren önce karla karışık yağmura (sulu kar), ardından da kara dönüşmesi bekleniyor. Kar yağışının Perşembe sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, bu gece ile Çarşamba öğle saatleri arasında kuvvetli yağacağı (kar kalınlığı: 5 ila 20 cm aralığında) tahmin ediliyor.


Meteoroloji'den alınan uyarı doğrultusunda Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, İETT, İSFALT, Emniyet Müdürlüğü, İBB Trafik, Atık Yönetimi, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım AŞ, Şehir Hatları, Beyaz Masa, Bedaş ve Karayolları Temsilcileri saat 15.00 dan itibaren AKOM' DA hazır bulunacaklar. Karla mücadele ekipleri kritik noktalarda konuşlanarak olumsuzlara karşı kürüme ve tuzlama çalışmaları yapacak. 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edilecek. İlçe Belediye Başkanlıkları da gerekli tedbirleri almaları için bilgilendirildi. Vatandaşların kar lastiği kullanmaları, emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri ulaşım ve çalışmaların daha hızlı yapılması açısından önem taşıyor"