İnternet üzerinden ünlü markaların ürünlerini satan bir alışveriş sitesine bir kişi tarafından elbise siparişi verildi. Siparişin ardından ödeme, yurt dışından bir isim adına yapıldı. Aynı kişi 2’nci bir sipariş daha verdi ve ödemeyi aynı kredi kartıyla farklı bir isimle yaptı. Bunun üzerine durumdan şüphelenen işletme sahibi durumu polise bildirdi.

Konuyla ilgili araştırma yapan İstanbul Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alışveriş sitesinin sahipleri ile işbirliği yaptı. Sipariş verilen ürünler, müşterinin isteği üzerine Bakırköy’de bir alışveriş merkezine gönderildi. Bilişim Şube ekipleri kuryeyi takip ederek teslimat sırasında baskın düzenledi. Yapılan baskınla internet dünyasında “kier" lakabıyla bilinen Mert O. ve yanındaki G.D. gözaltına alındı. Mert O.’nun polis internet dünyasında tanınan hackerlardan biri olduğu ve kier lakabıyla tanındığı öğrenildi.

DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan Mert O.’nun daha önce de Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Mert O.’nun 2008 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün FBI ile düzenlediği “Çağatay" operasyonunda gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.