Geminin bağlı olduğu Cruise Holidays Genel Müdür Yardımcısı Orhan Üstündağ, şu an Türkiye’de iki cruise gemisi birden işleten ve birinci gemisinde üçüncü senesini gören tek şirket olduklarını söyledi. Üstündağ, "Homeport (kalkış ve varış limanı) olarak İzmir’den sefer yapan Ocean Majesty 2012’de 30 sefer yapacak. Bunlardan iki tanesi Karadeniz, üç tanesi Dalmaçya diğerleri ise Yunan adalarına düzenlenecek. Seferler tercihlere göre 3 gece/4 gün ile 7 gece/8 gün arasında değişiyor. Uzun seferlerde limanlarda tam gün kalacağız" diye konuştu.

Daha önce Çeşme’den bazı seferler yaptıklarını, ama ilk kez düzenli seferlere start verdiklerini, önümüzdeki yıllarda da bu seferleri sürdürmek amacında olduklarını kaydeden Üstündağ, bu yıl İstanbul çıkışlı Yunan adaları turu yapmaya karar verdiklerini söyledi. Üstündağ, ikinci cruise gemileri 'Alexander von Humboldt II'nin 26 Mayıs’tan itibaren İstanbul’dan toplam 22 sefer yapacağını belirtti. Üstündağ, "Alexander von Humboldt II bu yıl ilk kez 26 Mayıs - 20 Ekim arasında her hafta düzenli bir şekilde sefer yapacak. Her Cumartesi İstanbul’dan kalkarak Pazar günleri saat 14.00’te Çeşme’ye yanaşacak, saat 19.00’da da Atina’ya hareket edecek. Dönüşte de Cuma günü sabah saat 09.00’da Sakız adasına gelecek ve saat 14.00’te İstanbul’a dönüşe geçecek. Bu gemimizin seferlerinin de Ocean Majesty gibi uzun soluklu olmasını planlıyoruz" dedi.

ÇEŞME İSTANBUL’UN GÖZBEBEĞİ

Orhan Üstündağ, İstanbul yolcusunun Çeşme’de kalacağı 5 saat boyunca, ilçeyi gezme fırsatı bulacağını kaydetti. Üstündağ, şunları söyledi:

"Biz de Çeşme’den İzmir ve Ege yolcusunu alacağız. Yani Çeşme bizim için vazgeçilmez bir destinasyon ve inanıyorum ki, kruvaziyer turizmi açısından ilk kez bu kadar uzun soluklu bir girişim başlatılmış olacak. Şimdilik Sakız ve Çeşme yarım gün olarak planlandı, amacımız ileriki yıllarda bunu tam güne çıkarmak. Bu da arz ve talep meselesi. Yolculardan bu yönde talep geldiği takdirde özellikle Çeşme kalışlarımızı tam güne çıkarmaktan memnuniyet duyarız. Çünkü Çeşme İstanbul’da yaşayanların gerçekten göz bebeği. Tam gün keyfini çıkarmak isteyebilirler diye düşünüyorum. Sakız adası ise İstanbul dönüşü öncesi geminin uğrayacağı son Yunan adası. Burada yedi saat kalacağız. İzmirlilerden biliyoruz ki, burası tam bir alışveriş cenneti. Çarşısı geminin yanaşacağı yere 2-3 dakikalık yürüyüş mesafesinde. Sahil bulvarı ve paralelindeki sokaklar ona keza mağazalar ve kafeteryalardan geçilmiyor. Yani hem alışveriş, hem de soluklanma imkanı sunuyor. Arkeoloji Müzesi, Korais Kütüphanesi, Denizcilik Müzesi, kale içindeki Osmanlı mezarlığı ve Bayraklı Camii, Şehir merkezindeki Vounaki Meydanı’nda yer alan Bizanz Müzesi (Mecidiye Camii), Melek Mehmet Paşa Çeşmesi ile Hamidiye Çeşmesi hep yürüyerek ulaşılabilecek mesafedeki görülmesi gereken yerler. İsteyenler ayrıca düzenleyeceğimiz turla ortaçağdan kalma Pirgi ve Mesta köylerini de görebilecekler. Yolcularımızın bu adayı çok seveceklerinden eminim."

TÜRK REHBERLER HİZMET VERİYOR

Çeşme ve Sakız adası dışında Atina, Mikonos, Santorini ve Rodos limanlarına uğrayacak ve tam gün kalışları ile misafirlerine hizmet verecek olan Alexander von Humboldt II gemisi 152 metre boyunda, 278 kabin ve 600 yolcu kapasiteli. Gemide her departmanda 3-4 Türk personel ve ada turlarında Türk rehberler görev yapıyor.



FO(İÖ/BT)