İstanbulluların dün öğlenden sonra yola çıkmasıyla hareketlenen trafikteki yoğunluk dün gece yarısına kadar devam etti. Dün gece İstanbul Esenler'den 20.00'de çıkan bazı yolcu otabüsleri İzmit'e gece yarısına doğru ulaşabildi.  Gece yarısından sonra biraz olsun rahatlayan trafikteki yoğunluk, sabah saatlerinde yeniden başladı.

İstanbul Çamlıca gişelerinden TEM'e giren ve Yalova-Bursa yönüne gidecek olan araç sürücüleri Gebze Bayramoğlu turnikelerinden girip Eskihisar Feribot İskelesi'ne akın ediyor. İDO bu hatta 8 olan feribot sayısını 16'ya çıkarmasına rağmen yoğun ilgi nedeniyle iskele önünden başlayan araç kuyruğunun uzunluğu 1 kilometreyi buluyor. İDO ayrıca Harem- Sirkeci arasındaki yeni nesil 3 hızlı feribotu da bu hatta kaydırdı. 

İDO'dan alınan rakamlara göre, normal günlerde Gebze Eskihisar- Yalova Topçular arasında 24 saatte ortalama 6 bin civarında araç taşınırken dün bu sayı 9 bini aştı. Bugün öğlen saatlerine kadar taşınan araç sayısı ise 7 bini buldu. Bugün 24 saat içinde yaklaşık 13 bin aracın taşınacağı tahmin ediliyor. Yalova Topçular'a giden feribotlar araçları boşalttıktan sonra, Gebze istikametine fazla araç olmadığından bekleme yapmaksızın geri dönüyor. 

Yoğunluk TEM yolunun Gebze-İzmit arasında da devam ediyor. Yoldaki bazı maddi hasarlı kazalar nedeniyle trafik zaman zaman duruyor. Kaza olan yerlere trafik ekiplerinin ulaşması mümkün olmadığından sürücüler bunu da dikkate alıp, aracın hareketine engel yoksa  kendileri tutanak tutarak yola devam ediyor.

Öğlen saatlerinde  TEM yolunun İzmit geçişinde Ankara istikametine doğru yoğunluk sürerken, feribot sırası beklemek istemeyen ve İzmit Körfezini dolaşmak isteyen araçların bir kısmı TEM'in Batı girişinden İzmit içine girdiği için D-100'ün İzmit kent içinde de trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. Yoğunluk İzmit-Yalova yolu olan E-130 Karayolu'nda da devam ediyor. Özellikle Gölcük geçişinde yol inşaatı nedeniyle araçlar bölünmüş yolda tek sıra ilerlemek zorunda olduğundan trafik Gölcük şehir içinden itibaren Değirmendere çıkışına kadar adım adım ilerliyor.



MB,OU,MI(MB/AAA)