Gebze Eskihisar Feribot İskelesi'ndeki araç kuyruğu yoğunluğu sürekli artarken, burada sıranın kendilerine gelmesini bekleyen sürücülere yolculara jandarma ve polis ekipleri yardımcı olmaya calışıyor.

Eskihisar Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler de, oruçlu olmayan sürücü ve yolculara baklava ve şeker ikram ediyor.

TREN SEFERLERİNİN KALDIRILMASI SIKIŞIKLIĞA NEDEN OLDU

Geçmiş bayramlara oranla bu Ramazan Bayramı öncesi İstanbul Kocaeli arasında TEM ve D-100 Karayolu ile İDO'nun feribot iskelesinde çok daha fazla yoğunluk yaşanmasının bir nedeninin de, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaatı nedeniyle tren seferlerinin geçici olarak kaldırılması olduğu belirtildi. 

Daha önceki bayram arefelerine bakıldığında, TEM yolunun Gebze-İzmit arasında yoğunluk olmasına rağmen bu bayram öncesi kadar trafikte sıkışıklık yaşanmıyordu. Bu hat üzerinde bakım onarım çalışmaları da durduruldu. Ancak İstanbul'dan Avrupa yakasından çıkan bir araç, dünden bu yana 4-5 saatte ulaşabildi.

Birçok vatandaş bunun en büyük nedenlerinden birinin, Yüksel Hızlı Tren (YHT) hattı inşaatı nedeniyle, İstanbul-İzmit arasındaki tren seferlerinin 122 yıl aradan sonra 1 Şubat 2102 tarihinden itibaren 24 ay süreyle geçici olarak kaldırılmasına bağlandı.

İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'den geçen en önemli taşıma hattının demiryolu hattı olduğunu söyleyen uzmanlar, geçtiğimiz yıla kadar bayram öncesi ve sonrasında binlerce kişinin İstanbul'a gidip gelmede trenleri kullandığını, trenle gidenlerin de şimdi karayoluyla seyahat etmesi nedeniyle zaten var olan yoğunluğu daha üst seviyelere tırmandırdığını belirtiyor.

Bilindiği gibi Yüksek Hızlı Tren Hattı inşaası 2013 yılında tamamlanacak tren seferleri yeniden başlayacak.



MB(MB/AAA)