Otuzbine yakın üyesiyle dünyanın en büyük barolarından biri olan İstanbul Barosu yeni başkanını seçti. Sütlüce'de bulunan Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Barosu Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde sabah saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi akşam 17.00'de sona erdi. Bir saat süren oy sayma işleminde sonuçlar salonda bulunan ekranlara yansıtıldı.


KOCASAKAL 12 BİN 836 OY ALDI

Seçimlerde 22 bin 19 avukat oy kullandı. Ümit Kocasakal 12 bin 836, Rıza Saka 4 bin 650, Filiz Kerestecioğlu 3 bin 459 ve eski baro başkanlarından Muammer Aydın ise bin 38 oy aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından avukatlar, Ümit Kocasakal'ı tebrik ederek, 'Bağımsız Türkiye' ve 'Baroda Ümit var" sloganları attı.


KOCASAKAL: HUKUK ADINA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından bir konuşma yapan Kocasakal şölen havasında bir seçim yaşandıklarını

belirterek şunları söyledi: "Çok demokratik bir yarış yaptık. Bu iki yıl boyunca gerek hukuk mücadelesindeki kararlılığımız ve dik duruşumuz, gerek 'hukuksuzluğa teslim olmayacağız' şeklindeki beyanlarımız genel kurul tarafından çok ciddi oranda kabul görmüştür. İki yıl boyunca yaptığımız mesleki hizmetler kabul görmüştür. Buradan İstanbul Barosu avukatları bütün Türkiye'ye cumhuriyet, cumhuriyetin temel nitelikleri, üniter devlet konusunda ve tam bağımsızlık konusunda çok net bir mesaj vermiştir. Bunu da çok önemsiyorum ve bunun önemli olduğunu düşünüyorum. İstanbul Barosu hukuksuzluğa karşı dimdik ayakta kalmaya, hukuk devletini korumaya devam edecektir. İstanbul Barosu'nun asla fethedilemeyecek bir kale olduğunuda o anlamda bizim mensuplarımız açık biçimde göstermiştir. Bu güzel birşey. Biz sadece bize oy verenlerin değil, herkesin başkan ve yönetim kuruluyuz. Geçen sene yaptığımız gibi herkesi kucaklayıcı bir biçimde de bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü biz bir aileyiz. Aile içinde bu yarışmalar oluyor. Bundan sonra da aynı olmaya, aynı kararlılıkla azimle çalışmaya, hukuk adına mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.


 


FOTOĞRAF