Kayseri İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda, ‘Atatürk’te birleşiyoruz’ sloganıyla toplanan ve bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Milli Anayasa Forumu’na konuşmacı olarak, İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, CHP Manisa eski milletvekili Şahin Mengü ve Yeniçağ Gazetesi Yazarı Arslan Bulut konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda katılımcılara seslenen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, 1980 yılından beri milletin değerleri ile oynandığını ve artık milletin tecavüz sahnelerinden hoşlanır bir hale getirildiğini iddia etti. Kocasakal, şöyle konuştu:

GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ AYDINLAR

“Bunu tankla, tüfekle değil, genlerimizle oynayarak yaptılar. Zihinlerimiz işgal altındadır. Ama bunda halkın kabahati yok. Tek suç, GDA dediğim genetiği değiştirilmiş aydınlar da ve GDS dediğim genetiği değiştirilmiş ve Amerika’ya artık antiemperyalist bakmayan solculardadır.”

“ÇOCUKLARINIZA SİYAH-BEYAZ TÜRK FİLMLERİ İZLETTİRİN”

Konuşmasında ailelere seslenen ve çocuklarına mutlaka siyah-beyaz Türk filmleri izlettirmelerini öneren Kocasakal, “Milletin değerleri o filmlerdedir. Ne yazık ki o filmlerdeki diyaloglarla alay edenler, Titanik’te tükürmeyi öğreten sahneyi daha duygusal ve romantik buluyor” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE AYDIN İHANETİNİ YAŞIYOR”

Kendisine bundan sonra aydın diyene dava açacağını ifade eden Kocasakal, şöyle devam etti:

“Ben ceza hukukçusuyum. Bana kimse aydın demesin. Dava açarım. Çünkü Türkiye genetiği değiştirilmiş aydınların ihanetini yaşıyor. Galiba bu aydınların da bir okulu var ve o okulda okuyan ben aydın oldum diyerek, ortaya çıkıyor”

“DİNCİ DEĞİL DİN TÜCCARI, SİMSARI VE TACİRİ VARDIR”

“Benim için başı kapalı olan ve etrafta olan bitenin farkında olan antiemperyalist bir kişi, başı açık ama emperyalizmin uşağı olmuş başı açık kişiden daha değerlidir. Atatürkçülüğün halkın değerleri ile sorunu olmamıştır. İlk meclis dualarla açılmıştır. Bizim meselemiz de dinsel değerlerle değildir. Asıl meselemiz, dini siyasete, ticarete alet edenlerledir. Dinci kelimesini de bu yüzden doğru bulmuyorum. Çünkü asıl din tüccarı, simsarı ya da taciri vardır.”

“SURİYE MESELESİ’NDE 306'NCI MADDEYİ YAZIN BİR KÖŞEYE”

Suriye meselesine de değinen Kocasakal, TCK’nın 306'ncı maddesini hatırlatarak şöyle devam etti:

 “Madde 306. Yabancı devlet aleyhine asker toplama. Bu maddeyi herkes bir yere yazsın. Ne diyor madde? ‘Türkiye devletini savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak şekilde, yetkisiz olarak, yabancı bir devlete karşı asker toplayan veya diğer hasmane hareketlerde bulunan kimseye 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilir. Fiil sonucu savaş meydana gelirse faile müebbet hapis cezası verilir. İşte bu nedenle bu maddeyi unutmayın ve aklınızın bir köşesinde bulundurun. Biz bugüne kadar hukuksuzluğa teslim olmadık olmayacağız da. Bedeli ne olursa olsun mücadelemizi sürdüreceğiz.”



CZ(OE/AAA)