Pamukkale’deki toplantıdan önce medya mensuparına açıklama yapan Ümit Kocasakal, Hrant Dink Davası hakkında tartışmaların çok tehlikeli bir boyuta geldiğini ileri sürdü. Hukukun kendine özgü soğuk, dar ve teknik kalıplarının herkes için güvence olduğunu belirten Kocasakal, hukukun algısı ile toplumun algısının her zaman farklı olduğunu kaydetti.

"Kararları kamuoyunda ya da medyada tartışırsanız, yargılamalar eğer böyle medyada ya da bir takım yerlerde yapılırsa, bu gerçekten vahim demektir" ifadelerini kullanan Kocasakal, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, 'Durun bakalım Yargıtay var. Orada bu işler düzelir' şeklindeki birbirinin aynı değerlendirmelerle Türk Ceza Kanunu’nun 277'nci Maddesi’ni ihlal ederek suç işledi. Nüfuzlu kişilerin, nüfuzlarını kullanarak yargı görevini yürüten kişilere emir veremeyeceği, tesviyelerde bulunamayacağı hükmü yasada açıkça belirtilmiştir. Şimdi bir cumhurbaşkanı ya da başbakan çıkıp da 'Durun bakalım Yargıtay var, orada inşallah bu işler düzelir' mealinde bir şeyler söylerse, aynı zamanda anayasa suçu işler. Şimdi oradaki yargıçların durumunu düşünebiliyor musunuz? Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, açık bir şekilde TCK’nın 277'nci Maddesi’ni ihlal ederek anayasa suçu işledi."



RÇ(İÖ/CK)