Antalya Barosu tarafından düzenlenen 'Uğur Mumcu Hukuk Özel Ödülü' töreni, Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene, Antalya Barosu Başkanı Av. Zafer Köken, İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, baro üyesi avukatlar katıldı. Törende, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Genel Başkanı ve Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'nun mesajının okunmasının ardından bir konuşma yapan Antalya Barosu Başkanı Av. Zafer Köken, Türkiye'de hukuk alanında büyük katkı koymuş bir hukukçuya, yine bir hukukçu anısına ödül vermenin kendileri adına büyük bir onur olduğunu söyledi. 

MUMCU VE TANİLLİ GERÇEK AYDIN

Köken konuşmasından sonra Prof. Dr. Server Tanilli'nin ödülünü ailesine verilmek üzere, geçtiğimiz yıl bu ödüle layık görülen İstanbul Baro Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal'a takdim etti. Ödülü aldıktan sonra bir konuşma yapan Ümit Kocasakal, Antalya Barosu'nun verdiği ödülü sadece bir ödül olarak görmemek gerektiğini bunun Türkiye'de olup bitenleri anlamak adına bir araya gelmek anlamında bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getirdi. Uğur Mumcu ve Server Tanilli ile bugün 'aydın' denilenler arasında bir karşılaştırma yapan Ümit Kocasakal, "Uğur Mumcu'ya, Server Tanilli'ye bakıyoruz. Bunların ortak bir noktası vardır. Bunlar gerçek anlamda aydındır. Ben bu aydın sözünü çok sevmiyorum. Bana aydın dendiğinde hakaretten dava açarım. Bana göre bu hakarettir. Çünkü o hale getirilmiştir" diye konuştu.

ŞİMDİKİ AYDINLAR HORMONLU

Mumcu ve Tanilli'nin bu topraklarda yetişmiş katışıksız, saf, hormonsuz aydınlar olduğunu vurgulayan Ümit Kocasakal, "Şimdikiler hormonlu aydınlar, bu toprağın aydını değil bunlar. Bunlara fazla miktarda 'F' vitamini zerk edilmiş. Metabolizmayı bir anda değiştiriyor. Bu Genetiği Değiştirilmiş Organizmalarla (GDO) ilgili bir sorunumuz var. Sağlığa, bünyeye zararlı. İşte Türkiye'nin bundan daha fazla yaşadığı sorunlar Genetiği Değiştirilmiş Aydınlar (GDA) bunların genetiği değiştirilmiş. Bunlarda namaz niyaz da varsa, bunların kıblesi kesinlikle Mekke değildir. Ya Washington'dur, ya Brüksel'dir" dedi. TUTUKLULUK DEĞİL, TUTSAKLIK VAR

Türkiye'de son dönemde hukuk devleti diye bir şeyin kalmadığını, devletin yerini parti devleti aldığını kaydeden Ümit Kocasakal, özel yetkili mahkemelere ilişkin de sert sözler sarf etti. Kocasakal konuşmasını şöyle sürdürdü, "Kimse tutukluluktan bahsetmesin. Bugün Türkiye'de tutukluluk değil, tutsaklık vardır. Gözaltı yoktur, gözdağı vardır. Bir de 'yargı çözer' çıktı. Evet, yargı şu an Türkiye'yi çözüyor. 20-30 tane görevlendirilmiş savcı ile Türkiye çözülüyor. Onun için ben bunun adına 'ileri faşizm' dedim. Bugün Türkiye'yi maalesef sivil dikta ve sivil darbe esir almış bulunuyor. Bunu hepimiz yaşıyor ve görüyoruz." 

YAPTIKLARIYLA BAŞBAŞA BIRAKACAĞIZ

İstanbul Baro Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal konuşmasının sonunda, son dönemde tartışılan yeni anayasa çalışmalarına ilişkin de şu sözleri sarf etti, "Biz bu baroda olduğumuz sürece İstanbul Barosu bu bölünme anayasasanın, bu Atatürk devrimlerini tasfiye anayasasının bir parçası olmayacaktır. Yaptıklarıyla başbaşa bırakacağız onları."

TÖREN SONUNDA KLASİK MÜZİK DİNLEDİLER

Antalya Barosu'nun düzenlediği Uğur Mumcu Hukuk Özel Ödülü töreni, Ümit Kocasakal'ın konuşmasının ardından Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın verdiği klasik müzik dinletisi ile son buldu.



ÖÖ (SU/RT)  



---KUTU----

TANİLLİ KASIM AYINDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Antalya Barosu, Türkiye'deki hukuk çalışmalarına katkıları, Atatürk ilke ve devrimlerini savunması nedeniyle Prof. Dr. Tanilli'yi Uğur Mumcu Hukuk Özel Ödülü'ne layık gördü. Silahlı saldırı sonucu 1978 yılında felç olan sosyoloji, siyaset bilimi ve anayasa hukuku uzmanı, gazeteci-yazar Prof. Dr. Server Tanilli geçtiğimiz kasım ayında hayatını kaybetmişti.