İstanbul Ajansı Gazetesi'nin “tablet versiyonu" tanıtımı İl Genel Meclisi Başkan Vekili Hayrettin Çelik'in konuşmasıyla başladı. Çelik, “İstanbul'un ilk tablet gazetesi yayın hayatına başlıyor. Tablet gazete fikrini yani yeni medya çağı açısından çok önemli ve değerli bir gelişme olarak görüyorum" dedi. Çelik sözlerine şöyle davam etti “ Tablet gazete, eğer doğru tasarlanabilir, sağlıklı uygulanabilir, insanlar tarafından da kabul görürse, yepyeni ufukların açılmasını sağlayacaktır" dedi.


Konuşmanın ardından İstanbul Ajansı Gazetesi'nin “tablet versiyonu"nun barkovizyon üzerinden tanıtımı yapıldı. Aylık haberlerin yer aldığı gazetenin tablet versiyonunda, haber ve fotoğrafın yanı sıra, video ve haberlere eklenmiş ses efektleri de yer alacak.


Vali Hüseyin Avni Mutlu yaptığı konuşmada geçtiğimiz yıl Mayıs ayında İstanbul'un özel ajansı İstanbul Ajansı gazetesinin tanıtıldığını belirterek şunları söyledi:

“İlk gazetemizi, ki biz yereli önemsiyoruz, yerel bir meclisiz, yerelin ehemmiyetinin çok daha öneminin önümüzdeki günlerde çıktığını çıkacağını göreceğiz. Geleceğin yerelleşmede olduğunu görerek bir de yerelde haberlerimizi paylaşmak için yerel bir ajansımız olsun dedik. Ve İstanbul Ajansı Gazetemizi yayın hayatına koyduk. Şimdi her ay 10 bin baskı yapıyor ve 5 bin 500 aboneye gönderiliyor.371 yerel gazeteye haber transferi yapıyoruz" dedi. Vali Mutlu, İstanbul Ajans Gazetesi'nin kurulum sürecini ve bu gün ki halini dile getirdikten sonra sözlerine şöyle devam etti: Dedik ki haberleşmede iletişimde yeni atılımlar yapmamız lazım teknolojiyi daha verimli daha süratli kullanmamız lazım, o halde yeni bir hamle daha yapalım ve tablet gazetemizi İstanbul'un ilk tablet gazetesini yayın hayatına sokalım dedik. Artık bu günden itibaren tablet gazetemizi ilk yayınla birlikte İstanbul'un hizmetine sunacağız. Artık İstanbul'un neresinde olursanız İstanbul Ajansı'ndaki haberleri tabletinize indirip izleyebileceksiniz. Ümit ediyorum gazetemizin okunurluğu gibi tablet uygulamamızın da okunurluğu çok daha yüksek bir seviyeye ulaşabileceğiz."


(BB)