TCDD'nin bu güzergahı kullanan yolcular ile sanayici ve nakliyatçıların mağdur olmaması için alınan önlemler kapsamında, 24 ay boyunca  bu güzergaha paralel karayolunda iki yıl süreyle rutin bakım yapılmayacak. Belediyelerin toplu taşıma kapasiteleri artırılırken, sanayi lojistik sektörünün ve nakliyecilerin trenle taşımalarında aksama olmaması için Derince-Tekirdağ arasında yarın sabahtan itibaren feribot hattı oluşturulacak.

İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli ile İstanbul arasındaki demiryolu hattı, bu gece yarısından itibaren 122 yıl aradan sonra ilk kez tamamen kapatılmış olacak. 1890 yılından bu yana yolcu ve yük taşımacılığı yapılan Gebze ile İzmit arasındaki bu hat, 24 ay sürecek çalışmalar ile  fiziki ve geometrik şartları Yüksek Hızlı Tren işletmeciliğine uygun hale getirilecek. Hiç bir hemzemin geçit de bulunmayacak olan bu hatta yapım kapsamında yaklaşık 1 milyon 800 bin metreküp kazı ve 720 bin metreküp dolgu gerçekleştirilecek.

Bugün son seferlerini yapan trenle sürekli yolculuk yapanlar ise 24 ay boyunca tren yolculuğunu arayacaklarını söylediler. Bugün son trenle İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve trenle yolculuk yapmanın çok rahat ve güvenli olduğunu söyleyen Sadullah Keskin, "Haftada bir kez trene biniyorum. Trenle yolculuk yapmak çok rahat ve aynı zamanda da çok güvenli. Bundan sonra hızlı trene geçmek için bekleyeceğiz" dedi.

Trenle gidip gelmeye alıştıklarını ve biran önce Hızlı Tren Projesinin tamamlanmasını istediklerini söyleyen Kamil Alev ise,  "İzmit'ten İstanbul'a giderken sürekli tercih ettiğim bir yol. Bundan sonra yolculuğumuzu tren yerine belediye otobüsleriyle yapacağız. Bizim için biraz zor olacak. Kısa bir sürede tamamlanırsa yine trenlerle yolculuğumuza devam ederiz" diye konuştu. 

Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Buğra Pınar ise haftasonları ailesinin yanına gitmek için treni kullandığını, bundan sonra da servis araçlarıyla İstanbul'a gidip geleceğini söyledi.



EA-OU(MB/AAA)