Nişantaşı’nda İzmirli firmalar stant açarken, törene Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sanatçılar Kadir İnanır, Ümit Besen, Ali Kocatepe, Volkan Severcan, İzmirli sanatçılar, yazarlar, sporcular, işadamları, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Konak Belediyesi’nin büyük destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, EXPO sürecince İzmir’in tanıtımı da yapıldı. Abdi İpekçi Caddesi’nde başlayan etkinlikte İstanbul’da yaşayan İzmirliler ve İstanbullular gevrek, boyoz, kumru, incir ikramlarıyla İzmir’in yöresel lezzetlerin tadına baktılar, hasret giderdiler. Ege yöresi halkoyunları ekipleri zeybek gösterileri izleyenleri coşturdu. Maçka Sanat Parkı’nda kurulan stantlara vatandaşların ilgisi yoğun oldu, İzmirli firmalar İstanbullularla buluştu.

Işık Okulları Konferans Salonu’nda, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu’nun moderatörlüğünde 'EXPO 2020 Adaylık Sürecinde İzmir' konulu konferans düzenlendi. Gece, Nişantaşı, Ali-Aysun Kocatepe, Ayşenur Yazıcı, Belkıs Özener, Ege, Gönül Yazar, Hüseyin Turan, Pınar Aylin, SerapYenici, Soner Olgun, Sinem-Didem Balık, Tuğba Özerk, Vedat Sakman konserleriyle büyük coşku yaşandı.

İzmir’in tarihindeki önemine değinen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "9 Eylül olmasaydı, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları İzmir’de ay yıldızlı bayrağımızı Konak’a çekmeseydi bugün Türkiye’de biz bu güzellikleri yaşayamazdık. İzmir’imizin Konak’ında bayrağımız hiçbir zaman inmesin. İzmir’imizin Konak’ına o bayrak her zaman çekilsin. İzmir Günleri’nde İzmirli dostlarımızla bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

EXPO 2020 adaylığı sürecinde İzmir’in tanıtım atağına geçmesi gerektiğini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir’in tarihi tanıtımının yanı sıra sağlıklı yemek kültürü, sağlık turizmi konusunda da atağa geçmesi gerektiğini ifade etti. Şişli’de gerçekleştirilen İzmir Günleri’nde önemli bir adım atıldığını belirten Başkan Tartan, "Şişli Belediyesi ile Konak Belediyesi el ele verdik. İzmir’i sevenler, İzmir’i yaşayanlarla hasret gideriyoruz. Gelecek yıl çok daha geniş kapsamlı bir tanıtım gerçekleştireceğiz. İzmir’den Türkiye’ye umut ve sevgi pencerelerini açıyoruz. Şişli ve Konak Türkiye’nin önemli merkezleri durumundadır. İzmir’in vizyonunu kültür, sanat ve tarih başkenti olarak yaymaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye’nin birçok yerinde İzmir’de farklı kentlerin tanıtıldığını ama hiçbir yerde İzmir’in tanıtımının ve İzmir Günleri'nin yapılmadığını dile getiren Başkan Tartan, "Bu bir eksiklikti. Türkiye’ye umut veren İzmir farklılıklarıyla çeşitli kentlerimize sevgi elini uzatmalıydı, bunu yaptık" dedi.



İÖ(İÖ/CK)