İŞKUR İl Müdürlüğü öncülüğünde Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışına Kayseri Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan, Kayseri İŞKUR Müdürü Ahmet Ayçiçek ile bazı sivil toplum kuruluşları ve firma temsilcileri katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Kayseri İŞKUR Müdürü Ahmet Ayçiçek, İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ile birlikte kentte iş dünyasının önde gelen profesyonel isimlerinin, işsizler ve öğrencilerle buluştuğunu söyledi. 20-22 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olan fuara toplam 120 kurum ve kuruluşun katıldığını dile getiren Ayçiçek, “İşsiz vatandaşlarımızın, üniversite ya da lise öğrencilerinin, bu okulların herhangi birinden mezun veya mezun olmaya hazırlananların, kariyer hedeflerini belirleme konusunda Türkiye’nin önde gelen yöneticilerinden bilgi alma fırsatı bulacakları, iş ve staj başvuruları yapabilecekleri KAYİF 2012, aynı zamanda üç gün boyunca gerçekleştirilecek panel ve konferanslara da ev sahipliği yapacak” dedi.

11 BİN 409 İŞ İLANI

Kayseri’deki işsizlik rakamları ile ilgili de bilgiler veren Ayçiçek, 11 bin 409 iş ilanına yaklaşık 48 bin kişinin davet edildiğini söyledi. Ayçiçek, değişik alanlarda düzenlenen iş programları kapsamında da bin 512 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.

Kayseri’de işsizlik ödeneği almak için 6 bin 638 Kişinin İŞKUR’a başvuru yaptığını belirten Ayçiçek, “Bu başvurulardan 3 bin 826 kişi işsizlik ödeneği almaya hak kazanmıştır. Geriye kalanlar ise ya eksik prim ya da işten çıkış şekilleri gibi nedenlerden ötürü işsizlik ödeneği alamamışlardır” dedi. Yapılan konuşmaların ardından fuara destek veren kişi ve kurumlara plaketleri verildi ardından da fuarın açılışı gerçekleştirildi.

İŞ VE STAJ İÇİN GELDİLER 

İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na öğrenciler ve işsizler akın etti. İşsizler büyük firmaların stantlarında form doldurup, iş başurusu yaparken, öğrenciler de staj yapacakları firmaları aradı. 52 yaşındaki emekli Sırrı Şahbaz da BOYDAK Holding’e şoför olarak iş başvurusu yaptı. Şahbaz, “Emekli maaşıyla geçinmek zor. Bu nedenle bende iş umuduyla fuara geldim ve başvurularımı yapıyorum. Umarım çağırırlar” şeklinde konuştu.



CZ(OE/AK)