Olay, Merkez Yüreğir İlçesi Çırık Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, çiftlikte çalışan Mehmet Özturhan, gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldı. Bu duruma öfkelenen Mehmet Özturhan, elinde av tüfeği ile çiftliğe geldi. Bir süre kahya Erdoğan Çeken ile tartışan Mehmet Özturhan, "Benim işten çıkartılma sebebim ne? Niye kovuldum? Bunu öğrenmek istiyorum. Ağa ile görüştür beni" diye tepki gösterdi. Israrlarına rağmen çiftlik sahibi ile görüşemeyen Mehmet Özturhan, av tüfeğini peş peşe ateşleyip Erdoğan Çeken'i öldürdü.

Olay yerinden kaçıp bir tarlada saklanan Mehmet Özturhan, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin takibi sonucu bulundu. Av tüfeğini çenesine dayayıp teslim olmayan Özturhan, yaklaşık 3 saat süren direnişin ardından ikna edildi. Elinden tüfeği alınan zanlı, gözaltına alındı.

Mehmet Özturhan, jandarmadaki ilk sorgusunda, "Beni işimden etti. Evime götürecek ekmek bulamaz oldum" diye ifade verdi. Özturhan, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Erdoğan Çeken'in cenazesi ise yapılan otopsinin ardından Mersin'in Tarsus İlçesi'nde toprağa verildi.