İşsiz olan 38 yaşındaki Sebahattin Göçen, eşi 33 yaşındaki Serpil Göçen ve 16 aylık oğulları Mercan, kirayı ödeyemeyince oturdukları evden çıkarıldı. Buca İlçesi'nde bir apartmanın kömürlüğüne sığınan Göçen Ailesi'nin bu durumu geçen ağustos ayında gazete ve televizyonlarda haber olarak yer alınca duyarlı vatandaşlar harekete geçip yardımda bulundu. Yapılan yardımlar sayesinde İzkent Mahallesi'nde aylık 375 lira kirayla bir ev kiralayan Sebahattin Göçen, 8 aylık hamile olan eşi Serpil Göçen ve oğulları Mercan, yeniden sıcak bir yuvaya kavuştu.

İKİNCİ ÇOCUKLARI DOĞDU

Göçen Ailesi'nin fert sayısı geçen salı günü, bir kişi daha arttı. Serpil Göçen, Ege Doğumevi'nde, 2 kilo 980 gram ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdi. Yardımlar sayesinde yeniden hayata tutunduklarını belirten çift, kızlarına 'Leyla' adını verdi. İkinci kez anne olmanın mutluluğunu yaşayan Serpil Göçen, "Sevincim tarif edilemez. Ancak bu mutluluğumuzun kısa sürmemesi için eşimin bir an önce iş bulması lazım. Eşim iş bulamazsa tekrar sokaklara dönmekten korkuyorum" dedi.

Sebahattin Göçen de böbreklerindeki taş nedeniyle çektiği ağrılar yüzünden kamyon şoförlüğü yaparken işini bıraktığını, ancak tekrar sağlığına kavuştuğunu belirtti. Göçen, "Artık mesleğimi yapmamda herhangi bir sakınca yok. Tekrar sağlığıma kavuştum, ancak iş bulamıyorum. Her gün iş aramak için evden çıkıyorum. Başvuruda bulunuyor, form dolduruyorum. Arayacağız diyorlar ama kimse geri dönmüyor. Sesim duyulsun, bir iş bulayım. Çocuklarıma bakabilmek istiyorum" diye konuştu.



KÖ(AÖ/BT)