Deprem felaketi ardından birçok fakültesi ve dersliklerinin yanı sıra öğrenci yurtları da hasar gören Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) yaralar sarılmaya başlandı. Konteyner derslikler ve öğrencilerin barınmaları için yurtlar kurulurken, birçok ülke de depremzede öğrencilere yardım eli uzattı. İsrail de depremzede öğrencilerin barınması için 30'ar metrekare genişliğinde çelik galvanizli malzeme ile yapılan 50 prefabrik konut gönderdi. Yurtkur'a hibe edilen konutlar, YYÜ Kampusu içinde bulunan ve depremde hasar gören Melikşah Öğrenci Yurdu arazisinde kurulmaya başlandı. Yurtkur tarafından işletilecek prefabrik evlerin kurulumu tamamlandıktan sonra 530 depremzede öğrencinin barınacak.

TÜRKİYE'DE İLK

Yurtkur Van Bölge Müdürü Ramazan Yıldırım, prefabrik konutların İsrail hükümeti tarafından depremzede öğrencilerinin barınması için kuruma bağışlandığını belirterek, şöyle dedi:

"Van'daki depremlerde yurt binalarımız büyük hasar gördü. Öğrencilerimizin en büyük sıkıntısı barınma sorudur. Depremde büyük korku ve panik yaşayan, psikolojileri bozulan öğrenciler, sağlam da olsa binalara girmek istemiyor. Bu nedenle konteyner ve prefabrik konutlar kuruyoruz. İsrail tarafından gönderilen bu prefabrik konutlarda 530 öğrencimiz barınacak."

Çelik galvanizli prefabrik evlerin kurulum ve montajını yapan firma yetkilisi Sinan Tömekçi ise, İsrail'in gönderdiği prefabrik konutların ısınma, hem de kullanım açısından çok uygun olduğunu belirterek, "Türkiye'de ilk kez barınma amaçlı böyle evler kuruluyor. Tamamı çelik galvanizden oluşan bu evler konfor açısından da çok rahat. 50 yıldan fazla ömrü var. Parça halinde gelen malzemelerin burada montajını gerçekleştiriyoruz. Şekil olarakta çok estetik duruyor, iç hacmi de çok geniş ve yüksek. Soğuk havalarda ısıyı koruma, sıcak havalarda ise serin tutma özelliği taşıyor" dedi.



FK,MÇ(FK/İD)