Cuma namazının kılınmasının ardından meydanda toplanan aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık bin kişi, İsrail’i eleştiren pankart ve dövizler açtı. “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Muhammed’in ordusu zalimlerin korkusu”, “Hamas’a selam direnişe devam”, “Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail” sloganları atan topluluk adına basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay yaptı. Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar da operasyonu eleştirerek, tüm Müslümanları bir araya gelmeye ve Gazze’de yaşayanlara destek olmaya çağırdı.

İslam Birliği’nin oluşturulmasını isteyen İsmail Acar, İsrail’in kan dökme sevdasından vazgeçmesini istedi. İsmail Acar’ın konuşması zaman zaman takbirlerle kesildi. Topluluk konuşmaların tamamlanmasının ardından operasyonda hayatını kaybedenler için dua etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda birimin konuşlandırıldığı meydandaki eylem olaysız sona erdi.


GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI


Fatih Camii'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik bir grup da İsrail'in saldırısı sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişilik bir grup Cuma namazı sonrası Fatih Camii bahçesinde toplandı. Ellerinde "Kahrolsun İsrail", "Allahın yardımıyla zafer yakındır", "Terörist İsrail Filistin'den defol" yazılı pankartlar bulunan grup, tekbir getirip "Seller gibi kan aksa, kurtulacak El Aksa", "Peres döktüğün kanda boğulacaksın" şeklinde slogan attı. Grup üyeleri daha sonra Filistin'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.


"KURTULUŞ İÇİN TEK YOL DİRENİŞTİR"


Namazın ardından konuşan Hamas temsilcisi Muhammed Ebu Hayr, "Bütün İslam ülkelerini birliğe çağırıyorum. Filistin halkı için kurtuluşun tek yolu direniştir. İsrail masum insanlara yaptığı vahşetin hesabını verecektir. Kurtuluşumuz yakındır" diye konuştu. Protesto gösterilerinin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

(BB) FOTOĞRAFLI