Vali Oğuz, bazı ilçe ve köylerde çatıların uçtuğunu, seracılık yapılan bazı bölgelerde sera örtülerinde kısmi yırtılmalar meydana geldiğini söyledi. Oğuz, "Ayakta tedavi şeklinde hafif yaralanmalarımız var. Bunun dışında Isparta'da ciddi bir sorun yok. Zaten dünden gerekli tedbirler alınmıştı" diye konuştu. Vali Oğuz, 112 Acil Servis sisteminde haberleşmeyi etkileyecek herhangi bir sıkıntı olmadığını da sözlerine ekledi.

İLÇELERDE DURUM

Isparta Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın saatteki hızının Şarkikaraağaç ilçesinde 120, Atabey, Senirkent ve Uluborlu ilçelerinde 100, kent merkezi ve Yalvaç ilçesinde ise 90 kilometre ölçüldüğünü aktardı. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Acar fırtına nedeniyle kent merkezinde kırılan ağaç dallarının enerji nakil hatlarına zarar verdiğini, yapılan çalışma sonucu ağaçların kaldırıldığını aktardı.

Eğirdir Gölü'nde de demirli 5 balıkçı teknesi battı. Tekne sahipleri bölgeye gelerek zarar gören teknelerini kurtarmaya çalıştı. İlçede fırtına nedeniyle bazı binaların çatıları zarar gördü. Gelendost ilçesinde şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, çok sayıda evin çatısı uçtu. Fırtınanın etkisiyle elektrik ve telefon hatları zarar gördü. Gelendost'taki futbol sahasının tribününün bir kısmı da yıkıldı.