Gül ve halı diyarı Isparta'da 12'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Gül ve Halı Festivali' Kaymakkapı Meydanı'nda düzenlenen kortej geçidiyle başladı. Şair Ahmet Selçuk İlkan'ın sunumuyla trafiğe kapalı alanda düzenlenen törene Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve vatandaşlar katıldı.

Festivalde konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sosyo-ekonomik ve kültürel zenginliğine yön verdiği için festivallerin önemli bulduğunu söyledi.

Isparta'nın dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini sağladığını belirten Başkan Günaydın, "Isparta, Türkiye'nin gül bahçesi. Türkiye'nin gül başkenti olan Isparta'yı dünya gül başkenti yapmak için çabalıyoruz. Bunun için gül heykelleri yaptık" dedi.

AK Parti Milletvekili Recep Özel ise şehirlerin marka olmak için ürün ararken, Isparta'ya Allah'ın bir lütfu olarak gülün verildiğini söyledi. İdarecilerin görevinin 'gülü' markalaştırmak olduğunu kaydeden Özel, kentte tüm kurumların ele ele vererek projeler ürettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile değişik illerden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri sunuldu. Kaymakkapı Meydanı'ndaki program kortej geçişiyle sona erdi. Programın yapıldığı cadde ve sokaklara gül yaprakları serpildi ve gül suyu döküldü.

Isparta Gül ve Halı Festivali, yarın Emel Sayın'ın vereceği konserle sona erecek.