Isparta merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Güneyce Köyü Kuzyaka Mahallesi'nde meydana gelen toprak kayması nedeniyle köyde bazı konutlarda küçük çapta hasar meydana geldi. Bölgede inceleme yapan Isparta Valiliği'ne bağlı ekipler, toprak kaymasının yıllar içinde toprak gevşemesine bağlı olarak meydana geldiğini tespit etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, zemindeki kayma nedeniyle 50 konutun hasar gördüğünü söyledi. Bölgede ilk etapta 18 konutun boşaltılması yönünde karar alındığını değinen Oğuz, "Evleri hasar gören vatandaşlarımız Isparta'ya taşınmaları halinde kira yardımında bulunacağız. Köyde kalmaları durumunda ise yeni evler yapılana kadar konteyner ve prefabrike ev yardımında bulunacağız" dedi.

Köyde incelemelerde de bulunduğunu anlatan Vali Oğuz, zeminde 10 santimetrelik bir kaymanın olduğunu ve bunun da açıkça görüldüğünü kaydetti. Bu durumun zemin sularından kaynaklandığına dikkati çeken Vali Oğuz, "Teknik ekiplerimiz burada yaptığı incelemede, binaların sıradan, düz toprak üzerine yapıldığını tespit etti. Bu nedenle binalar risk oluşturuyor. Bu nedenle gereken tüm önlemler alınacak” diye konuştu.