Isparta'da hayat yağmur ve dolu yağışı nedeniyle 1 saatte felç oldu. Saat 17.00 sıralarında sağanak şeklinde başlayan yağış, birkaç dakika sonra yerini fındık tanesi büyüklüğündeki doluya bıraktı. Bir anda bastıran yağış nedeniyle şehir merkezinde yapılan doğalgaz çalışmalarından dolayı yollar çamur deryasına dönerken bodrum ve zemin katta bulunan bazı evleri su bastı.

ÇOCUKLARINI KURTARDI

İskender Mahallesi 2009 Sokak'ta zemin katta bulunan ahşap evde aşırı yağış nedeniyle 30 santim civarında su birikintisi oluştu. Daha önce de 3 kez su bastığı öğrenilen bu evde mahsur kalan 8 yaşındaki Ebru ile 10 yaşındaki Nazlı Çelik kardeşleri anneleri Ayşe Çelik güçlükle evden çıkarabildi. Ev sahibi Doğan Çelik daha önce de birkaç kez aynı şekilde su baskını yaşadıklarını belediyeye söylemelerine rağmen de bir çözüm getirilmediğini söyledi. Evdeki eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Çelik, "Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

YOLLAR ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ

Şehir merkezindeki aşırı yağış nedeniyle doğalgaz çalışmasının yapıldığı bölgelerde de yollar çamur deryasına döndü. Özellikle Hastane Caddesi, eski Sümerbank Caddesi, Çay boyu gibi mevkilerinde büyük çukurlar oluştu. Özkanlar Kavşağı altgeçidinde bazı araçlar mahsur kaldı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, şu ana kadar valiliğe ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını söyledi. Yağışın daha çok şehir merkezinde yaşandığını kaydeden Vali Oğuz, "Kenar mahalleler ve merkez köylerde bu şiddette bir yağış olmadığını öğrendik. Kötü yağdı ama dediğim gibi bize yansıyan bir olumsuzluk yok" dedi.

AĞLASUN'DA DOLU YAĞDI

Aynı saatlerde Burdur'un Ağlasun İlçesi'nde şiddetli sağanağın ardından başlayan ve 10 dakika süreyle yağan dolu da tarım alanlarında zarara yol açtı.