Türkiye Kamu- Sen tarafından Belediye İşhanı önünde düzenlenen mitinge sendika üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde bayraklar taşıyan kalabalık, bir süre alkışlarla ve ıslıklarla tepkilerini dile getirdi. Terörü lanetleyen gruptakiler adına açıklama yapan Türkiye Kamu- Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, son günlerde artan hain terör olayları nedeniyle Türk milletinin derin üzüntü içinde olduğunu söyledi.

Balaban, terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha göstererek Ramazan Bayramı'nı kana buladığını anlattı. Balaban, "Bir taraftan mayın tuzaklarıyla Mehmetçiklerimizi şehit eden caniler, diğer taraftan da Gaziantep'te sivil vatandaşlarımıza yönelik düzenledikleri bombalı saldırı ile 9 kişinin ölümüne, 69 vatandaşımızın da yaralanmasına neden olmuştur. Terör kurbanları arasında çocuklar da bulunmaktadır. İnanıyoruz ki bu vahşi eylemleri gerçekleştiren caniler, akıttıkları kanda boğulacaktır" diye konuştu.

Türk milletinin artık sabrının sonuna geldiğini vurgulayan Balaban, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleriyle kucaklanan terör örgütü üyelerinin, güçlerini buradan alarak eylem yaptığını söyledi.

Ali Balaban, millet olarak en büyük değerimiz olan devlete sahip çıkılması gerektiğine işaret etti. Balaban, "Bu devlete sahip çıkmak da her Türk vatandaşının asli görevidir. Ancak öfkemiz ve acımız gözlerimizi kör etmemeli, bin yıllık kardeşliğimize gölge düşmemelidir. Terörle mücadele uzun soluklu, kararlı ve etkili olmalıdır" dedi.

Balaban, konuşmasının sonunda saldırılarda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralananlara acil şifa diledi. Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.