Kavga, dün gece Zafer Mahallesi'nde başladı. Aynı mahallede yaşayan iki aile, dün gece kavga etti ve komşuları tarafından yatıştırıldı. Kavga bu sabah, tekrar başladı ve büyüyerek devam etti. Her iki ailenin fertleri birbirlerine taş, bıçak ve sopalarla saldırdı. Kavgada çeşitli yerlerinden bıçaklanarak ağır yaralanan ve Isparta Devlet Hastanesi'ne götürülen 28 yaşındaki İlyas U., müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

İlyas U.'nun bıçaklanması üzerine kavga daha da büyüdü. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yetersiz kalması üzerine bölgeye takviye ekipler çağrıldı. Polis, tarafları ayırmakta güçlük çekince biber gazı kullandı.

Kavgada ölen İlyas U.'nun yakınları, önce diğer ailenin yaşadığı evin camlarını kırarak, evi ateşe verdi daha sonra boş bir arazideki tahtaları yaktı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangını söndürmesine de izin vermeyen İlyas U.'nun yakınları polis ekipleri tarafından güçlükle dağıtıldı. Daha sonra itfaiye yanan eve müdahale etti.

MAHALLEDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Kavgada yaralanan Kudrettin U., Yasin U. ve kimlikleri öğrenilemeyen 2 kişi Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Isparta Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Polis her iki ailenin yaşadığı Zafer Mahallesi ile yaralıların tedavi edildiği hastanelerde geniş güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

EMNİYET MÜDÜRÜ HASTANEDE KAVGA EDEN TARAFLARLA GÖRÜŞTÜ

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan hastanede aile üyeleri ile konuşarak, kavganın daha da büyümemesi için aile üyelerini yatıştırdı. Zafer Mahallesi'ne çevik kuvvet ekiplerinin sevk edildiğini belirten Emniyet Müdürü Gürkan, "İki aile arasında yaşanan kavgada bir kişi hayatını kaybetti ve 4 kişi yaralandı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Yaralıların durumları ağır değil. Olayın daha da büyümemesi için İl Müftümüz Mehmet Emin Avcı ile birlikte aile büyükleriyle konuşarak ikna etmeye çalıştık. Şu an duruma hakimiz" dedi.

Müdür Gürkan, iki ailenin kavgasına neden olan ve cinayetle sonuçlanan tartışmanın neden başladığına yönelik bir açıklamada bulunmadı.