Bayram kutlamaları Hükümet Meydanı'nda saat 08.30'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Vali Memduh Oğuz, saat 09.00'da makamında tebrikleri kabul etti, ardından bayram dolayısıyla koltuğunu Mustafa Şener İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Selin Aydemir'e bıraktı. Çocuk Vali Aydemir, kentte çocuklar için yeterli oyun alanı, bisiklet yolu olmadığına da dikkati çekerek, oyun alanlarının ve bisiklet yollarının artırılması gerektiğini belirtti.

Buradaki programdan sonra kutlamalar, Atatürk Stadyumu'nda geçit töreni ve gösterilerle devam etti. Vali Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve Belediye Başkanı MHP'li Ziya Günaydın askeri araç üzerinden halkı selamladı, bayramlarını kutladı.

EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ SİZLERSİNİZ

İstiklal Marşı ve 'Andımız'ın okunmasın ardından konuşan Isparta Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, "Bugün 70 milyon nüfusuyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geleceğe güvenle, emin adımlarla yürümektedir. En büyük zenginliğimiz çocuklarımızdır. Bu ülkenin istikbalini garanti altına alacak olan eğitim ordusudur" dedi.

Konuşmanın ardından bayram şiirleri okundu. Program öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve görsel sunumlarla son buldu.