Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Belediyesi'ne düzenlediği operasyonda, çeşitli suçlara karıştıkları gerekçesiyle 28 kişi gözaltına alındı. Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 22'si tutuklandı.

İDDİANAME SON GÜN KABUL EDİLDİ

Ağır Ceza Mahkemesi'nin belge eksikliği nedeniyle usulen reddettiği iddianame, soruşturmayı yürüten savcı tarafından yapılan itiraz üzerine bir üst mahkeme olan Burdur'a gönderilmişti. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi de iddianameyi kısmen kabul edip kısmen reddederek, yeniden Isparta'ya gönderdi. Soruşturmayı yürüten savcının eksikleri tamamlaması üzerine Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, 15 günlük yasal sürenin son gününde iddianameyi kabul etti. Mahkeme tarafından kabul edilen 180 sayfalık iddianamede, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın 1 numaralı sanık olarak yer alıyor.

BAŞKAN İÇİN 172 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Isparta Baro Başkanı ve sanıkların avukatı Gökmen Gökmenoğlu, tutuklu sanıklardan 15'inin tahliye edildiğini, tutukluluk hali devam eden 7 sanık için Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunulacağını söyledi. Gökmenoğlu, toplam 82 sanığın yargılanacağı davayla ilgili ilk duruşmanın 12-15 Mart tarihleri arasında 4 gün üst üste gerçekleştirileceğini kaydetti. Gökmenoğlu, iddianamede Başkan Günaydın hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak, görevini kötüye kullanmak suçlarından 75 yıldan 172 yıla kadar hapis cezası istendiğini aktardı.

TAHLİYE EDİLENLER

Operasyon kapsamında 120 gündür tutuklu bulunan MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile Belediye Kültür Müdürü Hasan Arıtürk, Mali İşler Müdürü İsmail Hakkı Uysal, Fen İşleri Müdürü Hüseyin Altın, eski basın müdürü Ali Balcı, işadamları Ramazan Kabalak, Hilmi Ergül, belediye çalışanı İbrahim Güngör, Mustafa Küçüktütüncü, İhsan Akkuş, Hüseyin Tiryakioğlu, Hilmi Yasan, Etem Şimşek, Fahri Elma ve Orhan Yazgan'ın tahliyelerine karar verildi.

TUTUKLULUK HALLERİ DEVAM EDİYOR

Mahkeme heyeti Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer ve Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül ile birlikte Orhan Gürsel Gürbüz, reklam şirketi sahipleri Nurkaya Dursun, heykeltıraş Elnur Keimi ile Hüseyin Tüylüoğlu ve Esmani Halı adlı sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu sanıkların avukatlarının bir üst mahkeme olan Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunacağı belirtildi.