Belediye'ye yönelik düzenlenen operasyon sonrası Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, hepsi tutuksuz yargılanan sanıklardan Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın katılmadı. Duruşmada mahkeme heyeti temizlik firması sahibi Hüseyin Tiryakioğlu ile geçen dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Bulut'u dinledikten sonra 'müşteki' sıfatıyla duruşmaya katılan eski Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Balaman'a söz verdi. Balaman, aile şirketi üyeleri olarak nitelendirdiği Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın, kızı Zeynep Konur, akrabası Mehmet Uyar, kayınbiraderi Mehmet Ateşgül ve yardımcısı Resul Göçer'den şikayetçi oldu. Balaman, bunların dışında yargılanan sanıkların hiçbir suçu olmadığını söyledi. İddianamede geçen temizlik ihalesiyle ilgili, eksik malzeme kullanıldığını, süpürge araçlarının çalıştırılmadığını öne süren Balaman, telefon kayıtlarından bu ihaleye fesat karıştırıldığının ortada olduğunu söyledi.

'AVUKATTAN ŞİKAYETÇİYİM'

Hasan Balaman'ın dinlenmesi sırasında Yusuf Ziya Günaydın'ın avukatı Ömür Cevheroğlu, Balaman'ın siyasi şov yaptığını söyleyip müdahale edince, Balaman avukattan da kendisine saldırdığı gerekçesiyle şikayetçi olduğunu söyledi. Bu çıkış, mahkeme salonundakileri güldürdü.

'KOMİSYON ÜYELERİ DİNLENSİN'

Davanın müştekilerinden işadamı Ahmet Kahraman, belediye yönetimiyle hiçbir sorununun olmadığını, mağduriyet yaşamadığını dolayısıyla şikayetçi olmadığını belirtti. Tanık olarak dinlenen Meclis Birinci Başkan Vekili Seyfettin Kalem de tanık sıfatıyla Belediye Meclisi İmar Komisyonu ve Denetim Komisyonu'nda görev yapanların dinlemesini talep etti.

Duruşmaya ara verilmesinin ardından, avukatlara söz hakkı tanındı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın avukatı Ömür Cevheroğlu, Hasan Balaman'ın müdahil talebinin reddedilmesini istedi. Tüm sanık avukatları, müvekkillerinin duruşmalardan bağışık tutulmaları talebinde bulundu. Sanıklardan geçen duruşmada kefaletle salınan Mehmet Ateşgül ve Nurkaya Dursun, kefalet bedellerinin iadesini istedi.

DURUŞMALARA GELME ZORUNLULUĞU KALKTI

İddia makamının da dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, tüm sanıkların duruşmalardan bağışık tutulmasına, yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararının devamına, Nurkaya Dursun ve Mehmet Ateşgül'ün maddi kefalet iade taleplerinin reddine, dosyanın ayrıntılı rapor hazırlanması için bilirkişiye gönderilmesine, davaya müdahil olma taleplerinin bir sonraki duruşmada değerlendirilmesine ve davanın 12 Temmuz'a ertelenmesine karar verdi.

TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

Isparta Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon yaptı. 'Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen 82 şüpheliden 22’si tutuklandı. Tutuklulardan 15’i de Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 12- 15 Mart tarihleri arasında dört gün üst üste gerçekleştirilen duruşmalar sonrası mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer ve Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül ile birlikte Orhan Gürsel Gürbüz, reklam şirketi sahipleri Nurkaya Dursun, heykeltıraş Elnur Keimi ile Hüseyin Tüylüoğlu ve Esmani Halı'nın tutuksuz yargılanmalarına karar vermişti.