Isparta Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyonda 28 kişiyi gözaltına aldı. 'Çete kurma ve yönetme', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 22'si tutuklandı. Tutuklulardan 15'i de Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Isparta Adliyesi Konferans Salonu’nda dün başlayan davanın ikinci duruşmasında sanıklar bugün ifade vermeye devam etti. Saat 09.30'da başlayan duruşmada, tutuklu sanıklar Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer ve Koordinatör Mehmet Ateşgül ile 'gizli ortaklık kurduğu', 'sahte faturayla para tahsil ettiği', 'ihalelere fesat karıştırdığı' suçlamasıyla yargılanan reklamcı Nurkaya Dursun ifade verdi. Reklamcılıktan başka iş bilmediğini kaydeden Nurkaya Dursun, Isparta Adliyesi'nin dahi işlerini yaptığını söyledi. Asla billboard ihalesine girmediğini anlatan Dursun, "Kültür Müdürlüğü’nün bütçesi 4 milyon lira. 8 kalemde 157 bin liralık iş yaptım. Bundan yargılanıyorum. Hiçbir zaman sahte fatura kullanmadım. Eğer kullansaydım SGK’ya, Bağ-Kur’a bu kadar çok borcum olmazdı" dedi.

İfadesi sırasında ağlayan Dursun, "6 aydır işlerimi yürütemiyorum. Annem kanser hastası, kendisini 6 aydır göremiyorum. Büyük hesapları olanlar bizi kurban ettiler. Ben üniversiteye tek kalemde 122 bin TL’lik iş yapan biriyim. 'Nurkaya malı götürmüş' diyorlar. Ne yapmışım, neyi götürmüşüm” diye konuştu.

Davanın tutuklu sanığı heykeltıraş Elnur Kerimli de hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Isparta'dan Kosova'ya, Almanya ve Fransa'ya heykeller yaptığını belirten Kerimli, "Kimsenin cebine girmedim. Vergiden muaf olmama rağmen devlete vergi ödedim” dedi. Isparta Belediyesi’ne çok sayıda heykel yaptığını kaydeden Kerimli, ifadesini "Atatürk’ün bir sözü var. 'Sanatkar el öpmez sanatkarın eli öpülür.' Ama Türkiye’de sanatkara el öptürülüyor" sözleriyle tamamladı.

İhaleye fesat karıştırma ve resmi evrakta sahtecilik yapmakla suçlanan davanın diğer tutuklu sanığı Orhan Gürsel Gündüz de temizlik ihalesiyle ilgili özel bilgi almadığını, vermediğini söyledi. Temizlik ihalesini kazanan TEM-İŞ firması yetkilisi tutuklu sanık Hüseyin Tüylüoğlu da hakkındaki ihaleye fesat karıştırma suçlamasını kabul etmedi.

Sanıkların ifadelerine, yarınki duruşmada devam edilecek.