Henüz 8 aylıkken hidrosefali (Beyinde su birikmesi) nedeniyle kafasına şant (içinde valf bulunan plastik boru) takılarak su birikiminin önlendiğini belirten Zeynep Akşit, "Omurilik yapışması nedeniyle bacaklarım zayıf. İki ayağımda da bileklerden sonra şekil bozukluğu var" dedi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, doğumundan 1 yıl sonra tedavisinin başladığını söyleyen Zeynep Akşit, "O tarihten bugüne 20 kez ameliyat oldum. Şu an sağ ayağımdaki ameliyat sürecinin bittiğini söyleyen doktorlarım, sol ayağımın ameliyatı için tarih belirleyecek" diye konuştu.

"OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM"

Yaklaşık bir yıldır Serik Nisa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, özel öğretmenleri eşliğinde, haftada iki kez 45'er dakika ayak ve sırt kaslarını çalıştıran Zeynep Akşit, "7 yaşıma geldiğimde Duacı Köyü Eczacılar İlköğretim Okulu'nda öğrenimime başladım. 4'üncü sınıfa geldiğimde Serik Cumalı İlköğretim Okulu'na kaydımı aldırdık. Araya ameliyat sürecim girdi. Okuluma zaman zaman ara vermek zorunda kalıyordum. 8'inci sınıfa geldiğimde, ameliyat için verdiğim aralar nedeniyle yaşım 16 olmuştu. Yaşım nedeniyle ilköğretime devam edemeyeceğimi söylediler, okulu bırakmak zorunda kaldım" dedi.

"İSMAİL YK İLE TANIŞTIĞIM GÜNÜ HİÇ UNUTMUYORUM"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Ortopedi servisindeki takiplerinin sürdüğünü söyleyen Zeynep Akşit, "İki haftada bir hastaneye geliyorum. 15 gün sonra da sağ ayağımdaki alçı alınacak. Bir süre sonra sol ayağıma bir dizi ameliyat yapılacak" dedi.

Annesinin, sürekli müziklerini dinleyerek zaman geçirdiği sanatçı İsmail YK'nın hastaneye geleceğini söylediği an tarif edilmez bir mutluluk yaşadığını aktaran Zeynep Akşit, şunları söyledi:

"Hayatımın en zor günlerimi geçiriyordum. Annem yanınma gelerek sanatçı İsmail YK'nın bir yakınını ziyaret için hastaneye geleceğini söyledi. O an yaşadığım sevinci tarif edemem. Psikolojimin bozuk olduğu, neredeyse yaşama küstüğüm günlerdi. Tekerlekli sandalyem ile İsmail YK'yı karşıladığım, onunla sohbet edip fotoğraf çektirdiğim günü hiç unutamıyorum."