Elazığ Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ihaleyle Elazığ Eğitim Kültür Sanat Araştırma Tanıtma Vakfı'na (ELESKAV) verilen hükümet konağının arkasındaki boş alanı 2010 yılında kiralayan bir kişi burayı otoparka çevirdi.

Yapılan kira kontratında, valilikte çalışan memur ve resmi araçlardan ücret alınmaması maddesi bulunmasına rağmen, memurlardan ilk yıl için yıllık 15, 2011 yılı için 20 ve 2012 yılı için de 120 TL ücret almaya başlaması üzerine kira sözleşmesi tek taraflı feshedildi. Vali Muammer Erol'un talimatıyla da girişe duvar örülerek otopark kapatıldı.

Türk Büro Sen Elazığ İl Temsilcisi Yunus Aydoğdu, otoparkın hem memur hem de vatandaşlara büyük bir kolaylık sağladığını belirterek, valilik tarafından kapatılmasına anlam veremediklerini söyledi. Aydoğdu, sendika üyesi memurların şikayeti üzerine otoparkın durumu ile ilgili valiliğe bir yazı yazdıklarını ancak halen cevap alamadıklarını belirterek, şöyle dedi:

"5 Ocak 2012 tarihinde valiliğe yazı yazarak, bu konuya engel olunmasını istedim. Ancak, henüz bir cevap alamadık. Niye kapatıldığı konusunda bir bilgimiz de olmadı. Yani bize bilgi verilmedi. Milli Eğitim, defterdarlık, valilik personeli üyelerimiz araçlarını otoparka bırakıp işlerine gidiyordu. Aynı şekilde bu kurumlara işi düşen vatandaşlara da büyük kolaylık sağlıyordu. İnsanlar, şimdi valilik binasının ön tarafındaki girişi kullanmak zorunda kalacak. Konuyla ilgili hukuki yola başvurmak üzere dilekçeyle müracaat ettik. Yazımızla ilgili süreyi bekliyoruz. 60 gün içerisinde bir cevap alamazsak hukuki yollara başvuracağız. Bu konuya çözüm getirmeye çalışacağız."



ŞG(GG/İD)