ABD'de yaşayan bir grup Kıpti tarafından çekilen ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren sinema filmine tepki göstermek için Ağrı'daki camilerde cuma namazı sonrası protesto eylemi düzenlendi. Ağrı Merkez Cami önünde toplanan bin kişilik grup, ABD ve bu filme destek verenleri kınadı.

Sivil toplum kuruluşlarının ortak düzenlediği kınama, tekbir sesleri ile başladı. Basın açıklamasını okuyan Muztazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı Şaban Gökhan, "Müslümanların Masumiyeti adlı filmin yapımcısı ve yönetmeni Yahudi asıllı Amerikan vatandaşı Sam Bacile, Amerika'da bir gazetede verdiği demeçte filmi provokatif bir siyasi tutum için yaptığını itiraf etmiştir. Burada toplanmamızın sebebi ise bunlara 'dur' demektir ve İslam âlemini kışkırtmak isteyen densizlere tepkimizi koymaktır" dedi. Merkez Cami önünde toplanan kalabalık, ABD ve filmi yapanları protesto ettikten sonra ABD ve İsrail'e beddua edip bayraklarını yaktı.

Erzurum'da da Saadet Partisi Gençlik Kolları tarafından düzenlenen protesto gösterisinde Lala Paşa Camii avlusunda toplanan grup, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki gösterdi.