İŞKUR kalifiye eleman yetiştirmek için çeşitli meslek edindirme kursları açarak, hem meslek öğretiyor hem de iş imkanı sunuyor. Bu kurslara katılabilmek için ise öncelikle İŞKUR'un resmi internet sitesi olan 'http://www.iskur.gov.tr'ye girerek yeni kayıt yapılıyor. Bu aşamada çıkan form doldurulup diğer işlemler için ilerleniyor. Formun 'İş Tercihleri' bölümünde "Mesleki eğitimlere katılmak istiyor musunuz?" sorusu soruluyor. Bu soruya 'Evet' denildiğinde alınmak istenen eğitimlerden tercih yapılması isteniyor. 5 meslek tercih edilebilen bölümdeki listede cumhurbaşkanından başbakana, suç olan tefecilikten, falcılığa kadar binlerce meslek olması görenleri şaşkına çeviriyor.

NELER YOK NELER

Milyonlarca işsizin umudu olan İŞKUR'un meslek kurslarıyla ilgili tercihler arasında eğitim alınması halinde ise iş şansı olmayan seçeneklerin dışında, adı sanı duyulmayan, 'bu kadar da olmaz' dedirten onlarca meslek yer alıyor.

İşte, herkesi şaşkına düşüren, meslek kursları için seçimi yapılabilecek meslekler listesindeki bazı tanımlar:

"Cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanlığı, bakan, milletvekili, rektör, emniyet müdürü, başkonsolos, büyükşehir belediye başkanı, emniyet müdürü, dekan, karagöz sanatçısı, tefecilik, fantezi ürünleri satıcılığı, falcı, medyumluk, tavşan yetiştirme, mezar kazma işçisi, midye dolma işçisi, yumurta satış elemanı, uşak, sihirbaz, işportacı, bomba uzmanı, cenaze levazımatçısı, çoban, çöpçü, akrobat, astrolog, hititolog, gündelikçi kadın, hurda toplayıcısı, imam, kapıcı, bahisçi, faytoncu, içki tat bakıcısı, gassal ve futbolcu."