Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Denizciler Beldesi'nde patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunan Vali Celalettin Lekesiz, patlatılan aracın sürücüsü rehin alınarak gasp edildiğinin belirlendiğini söyledi. Lekesiz, patlamayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bugün saat 17.15 sıralarında şu an bulunduğumuz yerin 100 metre ilerisinde, yolun sağ tarafında park halindeki bir otomobil, askeri servis araçlarının bu güzergahtan geçmesine müteakip patlamıştır.Olayda herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Ancak patlama esnasında yolda seyrü sefer halinde bulunan içinde sivil vatandaşların bulunduğu bir araçtakiler zarar görmüştür. Bunlar İskenderun Delet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavilerine müteakip taburcu edilmişlerdir. Önemli kaydeğer birşey yoktur. Bir can kaybı yoktur. Eldeki ilk bilgilere, verilere göre olayın amanoslar kırsalında faaliyet gösteren PKK terör örgütü mensuplarının, askeri servis araçlarına yönelik olarak gerçekleştirilmiş olduğunu değerlendiriyoruz. Konu bütün yönleri ile incelenmekteir herhangi bir can kaybının olmaması sevindirici. Yaralanan arkadaşlara dageçmiş olsun diliyorum." 

Patlatılan aracın kime ait olduğunun belirlenip belirlenmediğinin sorulması üzerine ise Vali Lekesiz, sözlerine şöyle devam etti:

"Hemen hemen hepsi belirlendi. Çalıntı araçlar, gasp edilmiş araçlar. Gasp ettikleri kişileri eylem saatine kadar bırakmıyorlar ki güvenlik birimlerine haber vermesinler, ihbar etmesinler. Bu vatandaşlar ağır ağır güvenlik birimlerine ihbar etmeye başladılar. Araçların hepsi bulundu. Hatay içinde Amanoslarda yaylalardan gasp edilmiş araçlar. 3 tane otomobil 1 de motosiklet gasp edilmiş. Konu ile ilgili şu anda bir göz altı yok. Sadece aracı gasp edilen vatandaşlarımızın bilgilerine müracaat ediliyor. Konu bildiğiniz gibi adli mercilere de intikal etmiş durumda. Hem onlar hem de bizler tarafından tüm boyutlarıyla araştırılıyor."

Bölgeye sevk edilen polis ve jandarma olay yeri inceleme ekipleri de, olaydan hemen sonra kapatılan yolda incelemeleri devam ediyor. Ekipler neredeyse paramparça olan otomobilin her parçasını toplarken inceleme yapmak üzere Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'ta bölgeye geldi.

Murat KİBRİTOĞLU - Ahmet ÖZMEN  SKENDERUN (Hatay),


MK(SÜ/SSA)